Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

BVBPeste jumătate din rulaj a fost asigurat de înregistrarea ofertei SIF Oltenia

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Peste jumătate din rulaj a fost asigurat de înregistrarea ofertei SIF Oltenia

BET-FI, singurul indice în scădere

Şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii a fost dominată, la nivelul valorii tranzacţionate, de înregistrarea în sistemul Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a ofertei publice derulate de SIF Oltenia (SIF5) între 22 iulie şi 4 august, prin care societatea din Craiova şi-a răscumpărat 22,149 milioane de acţiuni, echivalentul a circa 3,95% din capitalul social.

Valoarea operaţiunii de piaţă, ce s-a desfăşurat la preţul de 2,75 lei/acţiune, s-a ridicat la 60,91 milioane de lei, circa 55% din rulajul total înregistrat ieri, de 110,92 milioane lei.

Anca Păltineanu, analist de investiţii în cadrul societăţii de brokeraj Tradeville, ne-a transmis: "Astăzi (n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie în general pozitivă, asemănătoare cu cea înregistrată în principalele burse europene. Indicele BET a câştigat 0,78% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,74% pentru BET-FI şi 0,8% în cadrul ROTX. Valoarea totală zilnică a tranzacţiilor a fost de aproximativ 23 milioane de euro, peste media zilnică de aproape 10 milioane de euro înregistrată de la începutul anului. Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Mecanica Ceahlău (MECF), +4,38%, pe fondul tranzacţionării unui volum sub media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai bună evoluţie a zilei a fost înregistrată de acţiunile Purcari Wineries (WINE), +4,09%, pe fondul tranzacţionării unui volum peste media ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o acţiunile Condmag (COMI), cu -11,76%, având un volum peste media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei a marcat-o Sphera Franchise Group (SFG), -1,08%, pe fondul unui volum de acţiuni sub nivelul mediu tranzacţionat în ultimele şase luni pentru acest simbol".

În piaţa "regular", topul valorii tranzacţionate a fost condus de acţiunile Banca Transilvania (TLV), ce au încheiat şedinţa de tranzacţionare în creştere cu 2,4%, la 2,13 lei, pe fondul unui rulaj de 26,27 milioane lei.

Acţiunile Fondul Proprietatea (FP) au stagnat, la preţul de 1,25 lei, în condiţiile unei valori a tranzacţiilor de 13,05 milioane lei.

Poziţia a treia în acest clasament a fost ocupată de titlurile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), cotaţia instituţiei de credit încheind ziua bursieră în creştere cu 1,86%, la 12,04 lei, pe fondul unui rulaj de numai 1,31 milioane lei.

Titlurile OMV Petrom (SNP) au stagnat la preţul de 0,31 lei, valoarea tranzacţiilor cu acţiunile grupului petrolier fiind de 0,94 milioane lei.

Prin piaţa "deal" nu a fost realizată nicio tranzacţie.

Indicele compozit BETPlus s-a apreciat cu 0,77%, în timp ce indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, a avut un avans de 0,49%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, a avut o creştere de 0,4%, în timp ce indicele BET-NG, ce urmăreşte evoluţia sectorului energetic şi a utilităţilor, a urcat cu 0,29%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Mecanica Ceahlău" (MECF): +4,38%

2. "Purcari Wineries" (WINE): 4,09%

3. "Dafora" (DAFR): +3,03%

4. "Banca Transilvania" (TLV): +2,40%

5. "Nuclearelectrica" (SNN): +2,35%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Condmag" (COMI): -11,76%

2. "Prodplast" (PPL): -10,09%

3. "Electroputere" (EPT): -5,88%

4. "SIF Oltenia" (SIF5): -2,75%

5. "Ropharma" (RPH): -2,61%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

25 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8750
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1874
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5137
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3319
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.0994

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie