BVB si RASDAQRulaj ridicat pe acţiunile FP

GABRIELA MĂRĂCINEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 16 octombrie 2014

Rulaj ridicat pe acţiunile FP

Adrian Bărbulescu: "Piaţa s-a confruntat cu scăderi şi, momentan, nu aş vedea o îndreptare a acestei mişcări"

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere şedinţa de tranzacţionare de ieri, pe o lichiditate de 61,48 milioane lei.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a coborât procentual cu 0,68%. Indicele BET Plus a scăzut şi el, cu 0,67%.

BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea, a avut cea mai mare depreciere dintre toţi indicii, de 1,11%.

Adrian Bărbulescu, broker la "Prime Transaction", ne-a declarat: "În ansamblu, am avut de-a face cu o şedinţă descendentă, cu volume nu foarte mari pe principalele acţiuni".

Domnia sa ne-a transmis că excepţie de la volumele reduse tranzacţionate au făcut titlurile Fondului Proprietatea, unde, potrivit brokerului, avem de-a face cu un volum deosebit faţă de alte şedinţe.

Adrian Barbulescu ne-a mai spus: "Titlurile FP au depăşit cu mult aşteptările la care puteam să ne gândim".

Reprezentantul "Prime Transaction" este de părere că, în general, piaţa s-a confruntat cu scăderi, mare parte din ele fiind susţinute de evoluţiile pieţelor externe.

Domnia sa a declarat: "Momentan, nu aş vedea o îndreptare a acestei mişcări, mai ales că octombrie pare că şi anul acesta se confirmă a fi o lună specifică corecţiilor în afară care, inevitabil, se răsfrâng şi în bursa românească".

Brokerul a completat: "Aş putea nota, totuşi că, de această dată, principalele companii, mai ales cele din sectorul energetic şi de utilităţi, dar şi SIF-urile, nu par a fi foarte afectate de scăderile, din exterior. Probabil că încă exista un interes pentru aceste companii din diverse motive şi nu se lasă aşa de uşor influentaţe de jocul speculatorilor, care sunt cei care accelerează mişcările".

Acţiunile Fondul Proprietatea au închis şedinţa de ieri în scădere cu 1,59%, până la preţul de 0,9 lei/unitate. În decursul zilei s-au făcut operaţiuni cu 37,59 milioane acţiuni FP, în schimbul a 33,64 milioane lei.

Indicele BET-NG, al companiilor din energie, s-a depreciat cu 0,71% în şedinţa de ieri. Titlurile Romgaz (simbol SNG) au scăzut şi ele cu 1,17% la valoarea de 32,79 lei/unitate, iar acţiunile Electrica (simbol EL) cu 1,64%, la nivelul unitar de 12 lei.

"Transgaz" a terminat ziua la un preţ per acţiune de 228 lei, în scădere cu 0,35%, în timp ce titlurile "Transelectrica" au stagnat ieri la 26 lei/ unitate

Rulajul pe piaţa RASDAQ a fost 717,78 mii lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ne lasi...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb