Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
PREŢUL SĂNĂTĂŢII

CA SĂ ACCELEREZE PROCESUL DE LISTAREBursa din Hong Kong pregăteşte o platformă nouă

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Bursa din Hong Kong pregăteşte o platformă nouă

Hong Kong Exchanges & Clearing Ltd. (HKEX), operatorul Bursei de Valori din Hong Kong, se pregăteşte să lanseze o nouă platformă, care să simplifice procesul listărilor şi să îmbunătăţească eficienţa ofertelor publice iniţiale (IPO), conform presei locale.

Noua platformă, denumită "FiNI", va fi destinată emisiunilor de acţiuni şi operaţiunilor de decontare, cu scopul de a eficientiza procedurile curente legate de IPO şi de a scurta perioada dintre stabilirea preţurilor IPO-urilor şi listarea noilor acţiuni.

Platforma este în pregătire de ceva timp, dar un calendar precis pentru lansarea sa nu este disponibil, potrivit Hong Kong Economic Journal.

HKEX a solicitat în luna iunie acordarea mărcii "FiNI" pentru noua platformă, iar potrivit Caixin Global, HKEX a informat că analizează modalităţile prin care să scurteze actualul proces de lansare a IPO-urilor, ca parte a eforturilor sale de îmbunătăţire a competitivităţii pieţei de profil din Hong Kong.

În prezent, un IPO are nevoie de cinci zile ca să fie lansat la Hong Kong, sistem cunoscut ca "T+5", în vreme ce numeroase pieţe din SUA şi Europa permit tranzacţionarea titlurilor la o zi după închiderea perioadei de subscriere.

Participanţii la piaţă spun că diferenţa dintre data de stabilire a preţurilor IPO-urilor şi prima dată de tranzacţionare nu poate reflecta efectiv schimbările din sentimentul investitorilor şi, prin urmare, afectează performanţa acţiunilor noi.

La Bursa din Hong Kong au avut loc 64 de listări în primele şase luni din 2020, companiile atrăgând astfel un total de 87,5 miliarde de dolari HK (11,3 miliarde de dolari SUA) de la investitori, conform unui raport publicat de firma de contabilitate PwC. Cifra este cu aproximativ 22,3% mai mare faţă de intervalul similar din 2019. În perioada care a urmat, pe această piaţă au continuat listările, ceea ce arată că investitorii continuă să fie atraşi de hub-ul financiar asiatic.

Operatorul pieţei din Hong Kong, HKEX, a marcat, în iunie, 20 de ani ca şi companie listată, prilej cu care a lansat Fundaţia HKEX, ale cărei activităţi vor fi caritabile.

Amintim că, în luna mai, HKEX a informat că directorul său executiv, Charles Li, va demisiona din funcţie anul viitor, în luna octombrie, la finele mandatului pe care îl deţine, ori mai devreme, dacă va fi găsit un succesor.

Charles Li este în funcţia de director executiv din 2010, iar analiştii spun că decizia sa de a părăsi piaţa din Hong Kong ridică semne de întrebare cu privire la planul pe care îl va avea această bursă după plecarea sa, respectiv la direcţia strategică pe care o va urma HKEX după zece ani sub mandatul lui Charles Li.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

PREŢUL SĂNĂTĂŢII

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
ADAMA

Curs valutar BNR

30 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1768
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5595
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4111
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.6793

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

syngenta
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie