ZIARUL BURSA

30 septembrie
Politicul şi pandemia scutură pieţele

Politicul şi pandemia scutură pieţele

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 23 septembrie 2020

Majorarea pensiilor accentuează tendinţa de depreciere a cursului şi majorează costurile de finanţare 

Moneda naţională a reacţionat diferit în faţa principalelor valute, în timpul pandemiei, cursul euro/leu având un trend ascendent, în timp ce cotaţia dolar/leu a avut o evoluţie descendentă.

Florin Cîţu

STÂNGA POLITICĂ ARUNCĂ FINANŢELE PUBLICE ÎN AERModificarea rectificării bugetare trece de Parlament şi adânceşte deficitul

George MarinescuPolitică / 23 septembrie 2020

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice: "Este un act de agresiune la stabilitatea financiară a României"  

Călin Popescu Tăriceanu, preşedinte ALDE: "Majorarea pensiilor are o dimensiune morală pentru că pensionarii au suferit din cauza erodării puterii de cumpărare"

Florin Roman, liderul grupului deputaţilor PNL: "Este un demers iresponsabil, care nu ţine cont de cheltuielile făcute în pandemie"

Olguţa Vasilescu, deputat PSD: "Până la acest moment, trebuiau recalculate aproximativ 2 milioane de dosare, dar nu s-a recalculat nici măcar unul"

Majoritatea parlamentară alcătuită din PSD, ALDE, Pro România, UDMR şi PPU-SL a modificat rectificarea bugetară aprobată de Guvern în 14 august. Cu 242 voturi pentru, 147 voturi împotrivă, 11 abţineri şi un parlamentar care nu a votat, stânga politică impune Guvernului, prin modificarea rectificării bugetului de stat, să majoreze din acest an cu 40% valoarea punctului de pensie, fapt ce implică un efort bugetar care va ridica, la finalul lui 2020, deficitul la peste 10% din Produsul Intern Brut. Pentru punerea în practică a majorării pensiilor, parlamentarii au votat şi modificarea rectificării bugetului asigurărilor sociale de stat cu 246 de voturi pentru, 140 de voturi împotrivă şi 16 abţineri.

CCR amână pronunţarea pe legea alegerilor parlamentare

CCR amână pronunţarea pe legea alegerilor parlamentare

I.Ghe.Politică / 23 septembrie 2020

Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat, ieri, pentru 29 septembrie, pronunţarea pe sesizările preşedintelui Klaus Iohannis şi Guvernului asupra legii privind unele măsuri pentru organizarea alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, ca urmare a încetării mandatului Parlamentului ales în anul 2016. Este vorba despre actul normativ prin care majoritatea coagulată în jurul PSD doreşte ca senatorii şi deputaţii să stabilească data alegerilor parlamentare şi nu Guvernul - aşa cum a făcut Executivul în ultimii 30 de ani.

Căderea părului şi democraţia

Cornel CodiţăEditorial / 23 septembrie 2020

Cornel Codiţă

Reclama începe piramidal. O voce adînc baritonală ţi se înfige în coşul pieptului de unde vibrează apoi în miezul creierilor şi te întreabă abrupt: "Ai păr?" O pauză, o infimă fracţiune de secundă, marchează locul pentru răspunsul tău, presupus afirmativ.

OPINIIPe când sporul universal Covid?

Cristian DogaruMiscellanea / 23 septembrie 2020

După medici şi profesorii ar putea primi un stimulent de risc în valoare de 2.000 lei pe lună (1.500 lei pentru personalul auxiliar din învăţământ) pentru meritele lor în lupta anti-Covid, potrivit unui proiect de lege PSD adoptat de Senat.

Ediţia din 30.09.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 23 Septembrie 2020

MACRO NEWSLETTER 23 Septembrie 2020

Macroeconomie / 23 septembrie 2020

Creditul acordat rezidenţilor din Polonia şi-a temperat creşterea anuală şi în august 2020, până la 0,1% de la 1,3% în luna precedentă, pe fondul unei stagnări lunare, în condiţiile în care creditul acordat gospodăriilor populaţiei şi-a temperat...

Audienţele scad, în absenţa spectatorilor

Audienţele scad, în absenţa spectatorilor

O.D.Miscellanea / 23 septembrie 2020

Spectacolele, disputele sportive, galele de orice fel îşi pierd enorm din farmec în absenţa publicului. Dacă până acum se vorbea în trecere de aportul spectatorilor la un spectacol, acum lucrurile sunt mult mai clare. Când de la eveniment lipsesc...

Apanova
BTPay
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro

PE SCURT

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo