Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Canabisul a devenit legal în Canada

O.D.
Ziarul BURSA #Internaţional #Sănătate /

Canabisul a devenit legal în Canada

Canada a devenit, începând de ieri, prima ţară din cadrul Grupului Celor 20 (G20) care legalizează consumul de canabis în scopuri recreative, după aproape un secol de prohibiţie.

Zeci de persoane au înfruntat frigul, timp de mai multe ore, pentru a cumpăra primele grame de canabis "legal" într-un butic cu însemnul Tweed, deschis imediat după miezul nopţii pentru a marca evenimentul. La trei ani după ce a fost ales, Guvernul canadian liberal al lui Justin Trudeau îşi îndeplineşte astfel unul dintre angajamentele din campanie. Canada este doar al doilea stat din lume care autorizează consumul de marijuana în scopuri recreative după Uruguay, în 2013. Guvernul a vrut să permită fiecărei provincii să organizeze comerţul cu aceste produse, iar de la Montreal la Vancouver şi de la Toronto la Winnipeg fiecare regiune a reglementat cum a dorit această piaţă profitabilă - evaluată de aproximativ şase miliarde de dolari canadieni (patru miliarde de euro) pe an. Conform news.ro, opoziţia conservatoare din Parlamentul de la Ottawa şi-a multiplicat atacurile, în ultimele zile, la adresa acestei măsuri care, potrivit adversarilor lui Trudeau, dar şi unor medici, a fost pripită şi a ascuns mai multe pericole la adresa sănătăţii şi securităţii publice.

În campanie, în 2015, Trudeau a recunoscut că a fumat el însuşi câteva jointuri în trecut, inclusiv când era deputat în opoziţie, însă, în calitate de premier, el spune că s-a lăsat. Această legalizare este sărbătorită, de asemenea, pe Bursa de la Toronto, unde miliarde de dolari au fost investite în această nouă industrie în ultimele luni. Liderul pieţei - Canopy Growth - a câştigat, spre exemplu, 448% în decurs de un an şi valora marţi seara 13,88 miliarde de dolari. Potrivit statisticilor oficiale, 16% din populaţia canadiană a fumat canabis în 2017, ceea ce reprezintă 773 de tone de drog uşor. Potrivit Ministerului Justiţiei, eradicarea pieţei negre ar urma să dureze cel puţin patru ani.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. De ce nu se aminteste de efectele vindecatoare ale unor extrase din Cannabis sativa?

    1. Dupa 10 tigarii a 100 jointuri esti vindecat complet de orice boala sau suparare.

    Dar de ce nu aminteste de un alt fapt extrem de pozitiv pt. tara lor si anume ca prin acesta legalizare a consumului de canabis turismul Kanadian va exploda in sus......Cred ca vor navalii Americanii,..si spre disperarea mafiotilor si narco-traficantilor Mexicani....

    1. O fi parte a noilor acorduri comerciale Mexic -SUA- Canada ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie