ZIARUL BURSA

18 octombrie 2018
"Fărâmiţarea ortodoxiei continuă"

"Fărâmiţarea ortodoxiei continuă"

Cultură / 18 octombrie 2018

(Interviu cu Tudor Afanasov)

"În conflictul deschis din sânul bisericii este clar că există o influenţă politică vizibilă"

"În spate este un mare şahist care a început să mute diverse piese pe tablă, expunând anumite zone şi, din păcate, a căzut şi ortodoxia"

Reporter: Domnule Afanasov, este ortodoxia în pericol în acest moment?

Tudor Afanasov: În momentul de faţă vorbim de un pericol, dar e un pericol prevestit de mult timp. Era clar că toate demersurile făcute de diverse organisme de a încerca zdruncinarea Bisericii Ortodoxe erau evidente, de ceva ani de zile, de mai multe ori s-a încercat marginalizarea ei, tocmai din motivul că este singura care păstrează valori tradiţionale.

Catapeteasma dintr-o biserică ortodoxă

Schismă religioasă cu iz geopolitic!

Octavian DanCultură / 18 octombrie 2018

Seismul

Într-un comunicat, Patriarhia Constantinopolului a anunţat că: "îşi reîn­noieşte decizia deja luată şi conform căreia Patriarhia ecumenică va autoriza autocefalia Bisericii Ucrainei".

Shimon Galon:Piaţa rezidenţială din România este în continuare atractivă pentru investitori, preţurile sunt în acest moment la un nivel bun pentru ambele părţi (investitor şi cumpărătorul final), astfel încât cererea în continuă creştere din anumite zone asigură o finalizare rapidă şi cu succes a proiectelor. Suntem de la început atenţi la locaţie, facilităţi disponibile, detaliile tehnice de construcţie şi structura apartamentelor, astfel încât produsul final să corespundă exigenţelor consumatorului targetat. Dacă aceste detalii sunt trecute cu vederea la început, va fi nevoie de timp şi costuri suplimentare pentru a putea fi depăşite ulterior".

SHIMON GALON, REAL-SOL:Întârzierea autorizaţiilor şi lipsa forţei de muncă, marile probleme din construcţii

Alina Vasiescu Companii / 18 octombrie 2018

După trei ani de aşteptare a aprobării construcţiei, hotelul Dunărea din Capitală va fi transformat în proiect rezidenţial 

Cele mai mari probleme cu care se confruntă în prezent sectorul imobiliar privesc procedura de obţinere a autorizaţiilor de construcţie, respectiv forţa de muncă, potrivit domnului Shimon Galon, fondatorul companiei de consultanţă şi management imobiliar Real-Sol.

"Creştere de 6,4% a salariilor din mediul privat, în acest an"

STUDIU PWC ROMÂNIA"Creştere de 6,4% a salariilor din mediul privat, în acest an"

A.I.Macroeconomie / 18 octombrie 2018

Daniel Anghel: "Problemele pieţei forţei de muncă sunt potenţate de emigraţie şi lipsa corelării dintre sistemul de educaţie şi cerinţele economiei"  

Oana Munteanu: "Scăderea personalului calificat, la care se adaugă concurenţa din sectorul public, devenit atractiv în urma creşterilor salariale, au adus capitalul uman pe lista de priorităţi a oamenilor de afaceri"

Salariile din mediul privat la nivel naţional au crescut în medie în acest an cu 6,4%, puţin peste nivelul planificat de 5,7%, se arată în ultima ediţie a studiului salarial şi de beneficii PayWell, realizat de PwC România.

Prevederile OUG privind legile justiţiei nu sunt retroactive

CSM ÎI DĂ "O PALMĂ" LUI TUDOREL TOADER:Prevederile OUG privind legile justiţiei nu sunt retroactive

GEORGE MARINESCUPolitică / 18 octombrie 2018

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit, ieri, că prevederile ordonanţei de urgenţă 92/2018 prin care s-au operat noi modificări la legile justiţiei, se vor aplica doar pentru viitor. CSM a decis că în acest moment, din Direcţia Naţională Anticorupţie şi din Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism vor pleca doar procurorii care au ajuns prin delegare în posturile respective. Procurorii care au intrat în DNA şi DIICOT pe bază de concurs sau interviu vor rămâne pe posturi, chiar dacă nu au cei 10 ani de experienţă, stabiliţi prin OUG 92/2018.

Ministrul Transporturilor renunţă la banii UE

I.GHE.Companii / 18 octombrie 2018

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, doreşte ca materialul rulant pe calea ferată şi inclusiv calea de rulare să fie realizate de investitori din China. Şova a discutat despre modernizarea şi reabilitarea sistemului de transport feroviar din ţara noastră cu omologul său chinez, Li Xiaopeng, la o întâlnire pe care au avut-o în Serbia, iar programele ar urma să se concretizeze în urma vizitei pe care ministrul de resort o va efectua la Beijing, conform unui comunicat al Ministerului Transporturilor.

Tineret de valoare europeană!

DUPĂ 20 DE ANITineret de valoare europeană!

D.N.Sport / 18 octombrie 2018

Echipa naţională de tineret s-a calificat la turneul final al Campionatului European. Floarea care trebuie să facă primăvară în fotbalul autohton a ieşit la lumină după 20 de ani. Dincolo de calificare, speranţele sunt legate şi de evoluţiile consistente din majoritatea partidelor din cadrul grupei. Un mare merit pentru această performanţă îl are şi fostul internaţional Gheorghe Hagi, mulţi dintre componenţii lotului, în frunte cu fiul său Ianis, fiind crescuţi la şcoala lui de fotbal.

Canabisul a devenit legal în Canada

Canabisul a devenit legal în Canada

O.D.Internaţional / 18 octombrie 2018

Canada a devenit, începând de ieri, prima ţară din cadrul Grupului Celor 20 (G20) care legalizează consumul de canabis în scopuri recreative, după aproape un secol de prohibiţie.

MACRO NEWSLETTER 18 Octombrie 2018

MACRO NEWSLETTER 18 Octombrie 2018

Macroeconomie / 18 octombrie 2018

Producţia industrială din SUA şi-a accelerat creşterea anuală în septembrie 2018, până la 5,1%, de la 4,9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%, după un avans de 0,4% în luna anterioară.

Ediţia din 18.10.2018
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Salt de 1,28% pentru BET

BVBSalt de 1,28% pentru BET

A. I.Piaţa de Capital / 18 octombrie 2018

Lichiditatea înregistrată în şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost de 37,16 milioane de lei, sub valoarea înregistrată în şedinţa anterioară, de 84,63 milioane de lei, în contextul în care...

Watford a intrat oficial pe piaţa noastră de asigurări

A.I. Companii / 18 octombrie 2018

Watford Insurance Company Europe (Watford Insurance) a intrat oficial pe piaţa noastră de asigurări, oferind într-o primă etapă produse de asigurare auto şi produse auxiliare atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice, urmând...

Combaterea spălării banilor, amânată de deputaţi

Combaterea spălării banilor, amânată de deputaţi

GHEORGHE IORGOVEANUPolitică / 18 octombrie 2018

Deputaţii PSD din Camera Deputaţilor au fost nevoiţi, ieri, să scoată de pe ordinea de zi proiectul de lege privind aprobarea celei de-a patra directive europene 849/2015, ce se referă la prevenirea şi combaterea spălării banilor....

Aplicaţiile scumpesc telefoanele cu Android

Aplicaţiile scumpesc telefoanele cu Android

Companii / 18 octombrie 2018

Inovaţia costă, mai ales în ceea ce priveşte telefoanele inteligente. Google a luat o decizie care ar putea duce la scumpirea suplimentară a telefoanelor cu Android comercializate în Europa, ca urmare a hotărârii Comisiei Europene care a pedepsit...

Ziarul BURSA

18 ianuarie
BTPay

Curs valutar BNR

18 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0405
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5329
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2202

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo