Candu Energy şi CNPEC au semnat un acord pentru construcţia reactoarelor nucleare 3 şi 4

A.C.
Companii #Energie / 26 iulie 2014

Candu Energy şi CNPEC au semnat un acord pentru construcţia reactoarelor nucleare 3 şi 4

Compania Candu Energy, parte a grupului canadian SNC-Lavalin, a încheiat un acord cu China Nuclear Power Engineering Company (CNPEC) pentru construcţia reactoarelor nucleare 3 şi 4 la centrala nuclearelectrică din Cernavodă, operată de Nuclearelectrica (SNN), transmite Mediafax.

Acordul a fost semnat joi, la Vancouver, potrivit unui comunicat al Candu Energy.

Reprezentanţii Nuclearelectrica au precizat, la solicitarea Mediafax, că implicarea "efectivă" a unui investitor în proiect va fi dată de rezultatul procedurii de selecţie.

"Acordul de cooperare semnat între Candu Energy Inc şi China Nuclear Power Engineering, conform comunicatului de presă transmis de Candu Energy Inc, întăreşte interesul manifestat deja de compania chineză de a se implica în dezvoltarea proiectului unităţilor 3 şi 4. Implicarea efectivă a unui investitor în proiect va fi dată de rezultatul procedurii de selecţie şi de strategia ulterioară de dezvoltare a proiectului", a comunicat Nucleareletrica.

Nuclearelectrica are semnată o scrisoare de intenţie pentru reactoarele nucleare 3 şi 4 cu compania China General Nuclear Power Corporation. Scrisoarea este valabilă până la sfârşitul anului.

Centrala din Cernavodă are două reactoare nucleare funcţionale, dotate cu tehnologie canadiană Candu. Cele două reactoare au fost puse în funcţiune în 1996 şi 2007 şi produc aproape 20% din necesarul de electricitate al României.

Construirea a două noi reactoare ar presupune costuri evaluate la 6,4 miliarde de euro. Proiectul a început în 2006, cu parteneri europeni, care s-au retras din proiect invocând inclusiv implicarea Chinei în proiect, situaţie considerată de unii investitori "incompatibilă" cu evalurile iniţiale. În prezent, în proiect nu a rămas niciun partener privat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Este o stire fara relevanta pentru noi. Ne intereseaza semnarea unui contarct cu Romania. Sa vedem decizia care o vor lua actionarii la AGA din 31.07.2014. Eu voi sustine adoptarea unor termene clare si restrangerea mandatului de negociere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5973
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3086
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9669
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.5667

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb