Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Caravana Smart City - Etapa 2.0

V.I.
Comunicate de presă #Construcţii /

Caravana Smart City - Etapa 2.0

Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate, împreună cu Primăria municipiului Sibiu, organizează evenimentul de lansare a celei de-a două ediţii a Caravanei Smart City - Implementarea.

Acesta este unicul program de promovare a conceptelor Smart City şi de informare a factorilor decidenţi cu privire la noile tehnologii, a modalităţilor de implementare şi mai ales a oportunităţilor de finanţare a acestora, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre.

Programul Caravana Smart City, organizat de Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate este desfăşurat sub înaltul Patronaj al Ministerului Energiei.

Vor fi prezenţi la eveniment domnul Robert Iulian Tudorache, secretar de stat la Ministerul Energiei, doamna Astrid Cora Fodor, primar al Municipiului Sibiu, doamna Ioana Leca - Administrator Public al Municipiului Sibiu şi reprezentanţi ai mai multor oraşe şi comune din regiune.

Pe 3 aprilie 2019, ARSCM a încheiat un acord de investiţii în valoare de 500 de milioane de euro cu China National Electric Engineering Co, Ltd. (CNEEC), una dintre cele mai importante companii de stat din China, finanţarea fiind destinată proiectelor smart city din România. În cadrul caravanei se vor desfăşura şi discuţii privind posibilităţile de accesare a acestor fonduri de către administraţiile publice locale, se mai arată în comunicat.

Caravana Smart City a intrat în atenţia autorităţilor statului pentru diseminarea informaţiilor pentru programele de eficienţă energetică şi nu numai, iar Ministerul Energiei a devenit partener al programului încă de la lansarea acestuia, în septembrie 2017.

Robert Tudorache, secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei, a declarat: "Acest proiect al Asociaţiei Române pentru Smart City şi Mobilitate este unicul program de promovare a conceptului Smart City şi de informare a factorilor decidenţi cu privire la tehnologiile noi, accesibile şi uşor de implementat".

Programul Caravana Smart City a fost premiat în cadrul Galei EduManager.ro pentru rezultatele excepţionale şi a fost selectat în lista scurtă a finaliştilor în cadrul evenimentului internaţional Transport&Ticketing Awards 2018, la categoria Smart City 2018, unde competiţia s-a purtat cu lideri ai domeniului.

Următoarele opriri ale caravanei vor avea loc la Cluj-Napoca, Iaşi, Bacău, Brăila, Galaţi, Buzău, Călăraşi, Piteşti, Târgovişte, Craiova, Constanţa, Oradea şi Bucureşti.

Participarea reprezentanţilor instituţiilor publice este gratuită.

Partenerii instituţionali: Guvernul României - Ministerul Energiei, Primaria Sibiu, CNMR, Institutul de Studii Liberale, Clusterul Start Inovare.

Parteneri: First Bank, Dell EMC, Asseco, Microsoft, Orange, Dewatering & Silent Piling, Novitas 3D City, BMF Grup.

Parteneri media: Radio Romania Actualitati, Grupul de presă Bursa, Ziare.com, Business24, iBusiness Romania, Financiarul.ro, Matek.ro, Trenchless Romania Magazine, Transilvania Business Magazine, Mesagerul de Sibiu.

Opinia Cititorului ( 1 )

 1. De acord cu proiectul, dar sunt alte prioritati cu impact nnegativ imediat ca:

  1. stoparea taierii padurilor; 

  2. plantarea de arbori; 

  3. incetarea daramarii cladirilor de patrimoniu. 

  4.. cresterea suprafetelor cu verdeata in orase. 

  5. incetarea construirii de imobile pe terenuri verzi. 

  6. scoaretea supermarketurilor in afara oraselor. 

  7. un transport nepoluant. 

  multe altele pe care le stiti foarte bine si le ignorati

  cu bine 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie