CARMEN NEAGU (TRANSELECTRICA):"Creşterile înregistrate de exporturile de energie pot ridica nevoile de producţie autohtonă"

Andrei Stan
Macroeconomie #Energie / 16 septembrie 2015

Creşterile pe care le-au înregistrat exporturile de energie din ultima perioadă pot să ridice nevoile de producţie autohtonă şi oportunităţile pentru producătorii români de a produce şi de a vinde energie în ţările vecine, a declarat miercuri preşedintele Consiliului de Supraveghere al Transelectrica, Carmen Neagu, transmit surse din presă.

În ceea ce priveşte capacitatea României de producere a energie, Carmen Neagu a subliniat că "pe hârtie, cei 22.000 de MW despre care se vorbeşte ar părea mai mult decât suficienţi pentru asigurarea consumului energetic al ţării, care la vârf este undeva în banda 9.500 - 9.600 MW".

"S-ar putea ca în momentul de faţă, capacităţile să fie la o limită de funcţionare sigură a sistemului în situaţii de criză cum ar fi o secetă prelungită şi condiţii mai restrictive din punct de vedere al temperaturilor pe perioada de iarnă. În momentul de faţă, în sistem, încă există foarte multă disponibilitate de capacitate, cât din ea este efectiv disponibilă, este de văzut", a mai spus preşedintele Consiliului de Supraveghere al Transelectrica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro