Abonament gratuit

CĂTĂLIN IVAN, LIDERUL ADN: "Partidele parlamentare să renunţe la subvenţia primită din bugetul de stat"

G.M.
Ziarul BURSA #Politică /

Cătălin Ivan, coordonatorul politic al Alterbativei pentru Demnitatea Naţională (ADN) a cerut guvernului Orban să nu mai acorde partidelor parlamentare în acest an subvenţii de la bugetul de stat, iar cele peste 181,4 milioane lei să fie virate într-un fond de solidaritate, pe care Executivul să îl folosească pentru combaterea efectelor actualei crize.

Soluţia propusă de liderul ADN este una binevenită în condiţiile în care ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu a anunţat că veniturile bugetare în acest an vor scădea semnificativ din cauza crizei din sănătate suprapusă cu criza din economie. Mai mult, preşedintele Klaus Iohannis a precizat că la rectificarea bugetară pe care o va face în curând Executivul, membrii Cabinetului Orban trebuie să ia în considerare declararea unui deficit bugetar mai mare pentru acest an, faţă de cel stabilit iniţial atunci când au alcătuit legea bugetului de stat.

În legătură cu solicitarea sa, Cătălin Ivan a spus: "În plină pandemie de coronavirus şi criză economică profundă, în timp ce vieţile românilor sunt puse în pericol, iar veniturile a milioane dintre ei diminuate sau chiar anulate, toate partidele politice parlamentare, fără nicio excepţie, sunt preocupate exclusiv de jocuri politice şi, mai ales, de înfruptarea fără jenă din banii publici. În acest an cumplit de greu pentru toţi, PNL, PSD, USR, UDMR, ALDE, PMP, UNPR, Pro România şi Forţa Naţională îşi împart 181.441.000 RON, echivalentul a aproximativ 25 milioane de măşti, sau un milion de combinezoane. De aceşti bani, s-ar putea susţine venitul minim pentru aproximativ 100.000 de familii de români care şi-au pierdut locul de muncă".

Liderul ADN susţine că în perioada celor două luni de stare de urgenţă partidele parlamentare "încasează cu neruşinare 28 milioane de lei, dar nici unul dintre şefii acestora nu se arată dispus să renunţe la halca bugetară, iar fondurile să meargă către sănătate".

Potrivit lui Ivan, doar cu "economia" de aproape 30 de milioane de lei s-ar achiziţiona patru milioane de măşti sau 140.000 de combinezoane, ambele produse fiind atât de necesare în spitalele României.

Iniţiativa celor de la ADN nu este singulară în spaţiul european. Deputaţii şi miniştrii bulgari îşi donează sistemului public de sănătate salariile, în total 750.000 de euro, pe perioada izolării, prelungită până la 13 mai

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Pactul pentru muncă
Livestreaming Teatrul Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS