Abonament gratuit
Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”

CAZANCIUC:În numai 6 luni, guvernul Orban a emis cel mai mare număr de OUG-uri văzut vreodată

M.G.
Politică /

În numai 6 luni, guvernul Orban a emis cel mai mare număr de OUG-uri văzut vreodată

Preşedintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc, afirmă că "în numai 6 luni guvernul Orban a emis cel mai mare număr de OUG-uri văzut vreodată", recent fiind publicată în Monitorul Oficial Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului cu numărul 100, transmite Agerpres.

"La 25 iunie 2019, Ludovic Orban spunea următorul lucru legat de această practică: 'Mesajul dat de români a fost acela de a nu mai fi adoptate Ordonanţe de Urgenţă a căror constituţionalitate nu poate fi verificată în timp util prin sesizarea altor autorităţi în afară de Avocatul Poporului'. Apoi, la începutul mandatului, premierul Orban s-a angajat în faţa românilor, a Parlamentului şi a Preşedintelui României că va implementa 'toate recomandările' Comisiei de la Veneţia; că nu va adopta în exces ordonanţe de urgenţă pentru modificarea legislaţiei în vigoare", arată Cazanciuc într-un mesaj postat sâmbătă pe pagina sa de Facebook.

El apreciază că din noiembrie, când au preluat guvernarea, liberalii "nu au pus capăt '˜abuzului' de ordonanţe de urgenţă pe care îl invocau, dimpotrivă, l-au consolidat".

"Recordul absolut de sfidare a poporului îl reprezintă, de departe, angajarea răspunderii politice a Guvernului pe bugetul României, urmată de noaptea lungă a ordonanţelor de urgenţă", mai spune Cazanciuc. În opinia sa, "Parlamentul trebuie să îşi fixeze drept obiectiv respingerea tuturor Ordonanţelor de Urgenţă emise de guvernul actual, incapabil să ia măsuri de relansare a economiei ţării".

Preşedintele interimar al Senatului menţionează că în această vară, Parlamentul va lucra în sesiune extraordinară şi "poate dezbate în procedură de urgenţă orice lege care să contribuie la protejarea şi bunăstarea cetăţenilor români".

Cazanciuc susţine că "premierul a jignit în mod constant şi fără precedent orice instituţie care a îndrăznit să facă ce spune legea şi s-a opus intereselor de partid ale clientelei PNL" şi enumeră în acest context Curtea Constituţională, Consiliul pentru Combaterea Discriminării, Avocatul Poporului şi instanţele de judecată.

"Mă miră lipsa de reacţie a partenerilor europeni faţă de derapajele grave de la democraţie săvârşite de Orban prin atacarea instituţiilor care îndrăznesc să îşi respecte rolul constituţional, precum şi faţă de excesul ordonanţelor de urgenţă. Din păcate, această lipsă de reacţie va îngroşa rândurile celor care vorbesc de dubla măsură practicată sau tolerată de Bruxelles", este de părere preşedintele interimar al Senatului.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. Cam astea sunt performantele Guvernului lui Sica: ordonante pe banda rulanta in folosul Famigliei liberale, afaceri oneroase si fara licitatie cu masti si echipamente medicale , imprumuturi galactice facute de Cuțu-Cîțu, taieri la greu de masa lemnoasa(mai ales in Starea de Urgenta), amenzi nesimtite pt cetatenii de rand, Stare de Alerta stropita la Guvern cu multa vodka, trabucuri si "apropiere sociala"! La cat mai multe astfel de "succesuri", Coane Sica!!

  1. daca mai raman astia la putere Corea de nord scrie pe noi

   Probabil, in viitorul apropiat! Deocamdata, cu Plavanul si cu Sica la butoane, pe noi scrie, Salam sasesc si Salam secuiesc! Dar nu incercati nici macar sa gustati, caci vi se intoarce stomacul pe dos!!

   Să te semnezi Vlad Țepeș și să fii pesedist e ceva greu de explicat ! Dacă esti normal la cap ai înțelege că pesedeul tău nu ar vota niciodată o lege inițiată de liberali deținând majoritatea in Parlament, obligand, repet obligand guvernul la ordonanțe. Mă mir de Cazanciuc că spune asta. De tine nu! Ai totuși dreptate cu amenzile cu totul exagerate!

   E cam tarzie ora pt tine ca sa intelegi ceva, dar totusi, de unde-ai scos-o p-aia ca sunt pesedist? E ca si cand eu ti-as spune ca, daca iti plac bananele esti muist! PSD-istii a fost extrem de slabi la Guvernare, in special dupa arestarea lui Dragnea, dar iata ca exista unii mai slabi si mai corupti decat ei, adica exact aia pe care-i lingi tu pe toate partile! Ce as putea sa-ti urez, decat, succes la lins in continuare!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie