Abonament gratuit
Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”

CCR:Guvernul poate instaura şi prelungi starea de alertă fără încuviinţarea parlamentului

S.B.
Politică /

Guvernul poate instaura şi prelungi starea de alertă fără încuviinţarea parlamentului

Curtea Constituţională a decis joi, cu unanimitate de voturi, că Guvernul poate instaura şi prelungi starea de alertă fără încuviinţarea Parlamentului, au declarat surse din cadrul CCR, informează G4Media.

Potrivit sursei citate, judecătorii au admis astfel excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Avocatul Poporului, Renate Weber, care a reclamat că dispoziţiile articolului 4, alineatele 3 şi 4 din legea 55/2020 sunt neconstituţionale, întrucât, prin aprobarea de către Parlament a unei hotărâri a Guvernului de instituire a stării de alertă, se aduce atingere principiului separaţiei puterilor în stat, consacrat de art. 1 alin. (4) din Constituţie, deoarece o asemenea intervenţie a puterii legiuitoare în activitatea puterii executive nu are o consacrare constituţională.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Zgomot pt. NIMIC....

  Antena 3 a inceput campania de minciuna si intoxicare. Minciuna lor este ca CCR ar fi declarat neconstitutionala internarea infectatilor cu coronavirus. Textul concret pe care l-a sanctionat CCR este faptul ca exprimarea "boli transmisibile" nu este suficient de specific, clar si predictibil. Atat.

  Antena 3 a intrat in logica de campanie electorala pana in septembrie. Si face asta mintind despre pandemie si despre riscul de sanatate publica. Trebuie amendati. 

  1. Internarea de asimptomatici este ilegala, abuz la drepturi și libertăți fundamentale ale omului.

   Oamenii vor da Guvernu in judecată și vor câștiga. 

   Pe ce te bazezi? Ai citit vreo bucata de lege?

   Un asimptomatic este un om contagios a carui ingrijire trebuie facuta cu precautie atunci cand locuieste si altcineva in acelasi spatiu.

   Nu ai niciun argument, doar tampenii ale fiarei si rahaturi ale aceluiasi animal salbatic. Nu le mai mirosi. 

   Un om infectat trebuie sa poata fi izolat in casa in care locuieste. Adica sa existe un circuit separat fata de restul familiei. Iar familia sa nu mai paraseasca nici ea locuinta pentru ca familia nu are mijloace de protectie ca la spital, nu poarta manusi si masca in casa, 24/24. Extrem de putini oameni au casele de asemenea natura incat sa permita circuite separate complet intre familie si cel infectat. Cum ar trebui sa procedeze institutul de boli infectioase? Sa faca audit in fiecare casa de asimptomatic sa vada care sunt circuitele? Sa instruiasca familia intr-un curs de pregatire intensiv de cateva ore: pe aici intrati, pe aici iesiti, nu atingeti asta, dupa ce infectatul merge la baie, puneti masca, manusi si dezinfectati baia, masa o trimiteti in camera infectatului, nu faceti curatenie, etc, etc. Cine este sanatos la cap sa creada ca familia aia va respecta normele de protectie?

   Dar pe locuitorii din bloc? Eu nu vreau un sa am un infectat care umbla aiurea pe scarile blocului, vorbeste cu amicii la o bere, scuipa pe casa scarii. Infectatii sa mearga la corturi, in izolare involuntara. 

  In lumina acestei decizii inseamna ca si art. 40, din OUG 57/2015 este neconstitutional, deoarece nici o asemenea intervenţie a puterii executive în activitatea puterii legiuitoare nu are o consacrare constituţională.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie