Cel mai mare producător de pui din Rusia vinde acţiuni de 300 milioane dolari

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 aprilie 2018

Cel mai mare producător de pui din Rusia vinde acţiuni de 300 milioane dolari

"Cherkizovo", cel mai mare producător şi procesator de pui din Rusia, intenţionează să vândă acţiuni în valoare de peste 300 de milioane de dolari într-o mişcare ce ar putea testa apetitul investitorilor pentru active ruseşti, anunţă Reuters.

Compania, care este totodată al doilea mare producător de carne de porc din Rusia, se alătură firmelor locale care vor să strângă capital prin intermediul pieţei.

"Cherkizovo" intenţionează să utilizeze banii obţinuţi din vânzarea de acţiuni pentru scopuri corporative generale, inclusiv pentru rambursarea datoriilor şi pentru finanţarea potenţialelor achiziţii. Oferta va fi adminis-trată de "Goldman Sachs", "JPMorgan" şi "Sberbank CIB".

"Cherkizovo" şi-a majorat producţia în ultimul deceniu, jucând un rol major în efortul guvernului de a înlocui importurile afectate de sancţiunile internaţionale.

"După ce am finalizat cel mai recent ciclu de investiţii, credem că suntem bine poziţionaţi pentru a valorifica investiţiile noastre şi pentru a înregistra rezultate financiare solide şi fluxuri de numerar în anii următori", a declarat directorul executiv al companiei, Serghei Mihailov, adău-gând că se aşteaptă ca redresarea economiei să sprijine consumul, iar compania să aibă, astfel, mai multe oportunităţi de creştere a cotei de piaţă.

Vânzările "Cherkizovo" au crescut cu 10% în 2017, la 90,5 miliarde de ruble (1,6 miliarde de dolari), iar profitul net s-a triplat, atingând 6 miliarde de ruble.

"Cherkizovo", care a renunţat la listarea pe piaţa din Londra, anul acesta, din cauza tranzacţiilor reduse, a informat că oferta planificată la Bursa din Moscova va consta în două componente şi va atrage fonduri atât pentru acţionarii fondatori, cât şi pentru companie.

Fondatorii vor reinvesti o parte din fondurile obţinute în acţiuni noi care vor fi emise de "Cherkizovo". Compania aşteaptă să câştige circa 150 de milioane de dolari din vânzarea de titluri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5843
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2137
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8128
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.5965

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb