CEL PUŢIN DUBLU FAŢĂ DE CEL PROGNOZAT ÎN IULIENuclearelectrica estimează un profit net de aproape 99 milioane lei

V.B.
Companii #Energie /

Producătorul de energie Nuclearelectrica (simbol: SNN) estimează, pentru acest an, un profit net de 98,998 milioane lei, cu 254,8% mai mare decât cel prognozat în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli (BVC) aprobat la sfârşitul lunii iulie, potrivit unui raport remis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel, conform BVC actualizat în şedinţa de ieri a Consiliului de Administraţie, profitul brut estimat pentru 2014 este de 124,271 milioane lei, dublu (creştere de 213,5%) în raport cu cel prognozat pe 31 iulie.

Veniturile totale prevăd o majorare de 89,737 milioane lei (+4,92% raportat la BVC din iulie), determinată în principal de estimarea veniturilor din vânzarea energiei electrice în baza rezultatelor obţinute în primele 7 luni ale anului 2014 şi a contractelor încheiate până la finele lunii august 2014, atât pe piaţa concurenţială, cât şi pe cea reglementată.

Alt factor care a contribuit la estimarea de mai sus a veniturilor totale este, potrivit SNN, creşterea tarifului de transport a energiei electrice facturat clienţilor, de la 10,02 lei/MWh la 10,32 lei/MWh, începând cu 1 iulie 2014, în conformitate cu Ordinului ANRE 51/26.06.2014. Majorarea acestei categorii de venituri este compensată de majorarea corespunzătoare a costului de transport al energiei electrice prezentat la poziţia "Cheltuieli cu bunuri şi servicii", menţionează Nuclearelectrica.

Nu în ultimul rând, actuala estimare a încasărilor totale a fost determinată de majorarea veniturilor financiare generată, în principal, de înregistrarea, în primul semestru, a unor venituri din diferenţe de curs valutar mai mari decât cele previzionate pentru întreg anul 2014.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS