Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”

Cemacon si Servelect demareaza proiectul de cogenerare pentru cresterea eficientei energetice

S.B.
Companii #Construcţii /

Cemacon si Servelect demareaza proiectul de cogenerare pentru cresterea eficientei energetice

Cemacon SA, printr-un parteneriat cu compania de servicii energetice Servelect din Cluj-Napoca,a început implementarea unui proiect de cogenerare de înaltă eficienţă în cadrul fabricii din Recea, judeţul Sălaj, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, proiectul "Optimizarea consumurilor de energie primară în cadrul CEMACON SA prin instalarea unei centrale de cogenerare de înaltă eficienţă" este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa 6, Obiectivul specific 4.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de creşterea eficienţei energetice a fabricii şi reducerea emisiilor de carbon prin instalarea unităţii de cogenerare de înaltă eficienţă, susţine comunicatul.

Instalaţia de cogenerare de 1,2 MWel, formată din două module de turbine Capstone C600 (2 x 600 kWel), va fi utilizată pentru producerea locală a aerului cald necesar în procesul industrial de uscare a caramizilor, precum şi a energiei electrice utilizată pentru alimentarea echipamentelor din cadrul fabricii.

Tehnologia Capstone este una matură, cu peste 5 milioane de ore de functionare la nivel mondial. Soluţiile de cogenerare cu turbine Capstone folosesc tehnologia rulmenţilor pe pernă de aer, cu o singură piesă în mişcare, fără uleiuri de lubrifiere şi fără frecări în funcţionare. Astfel, uzura este minimală, iar costurile de operare sunt mai reduse faţă de alte tehnologii.

De asemenea, tehnologia are un nivel redus de emisii de gaze cu efect de seră, fiind compatibilă cu legislaţia in vigoare.

Aplicatiile pornesc de la 30 kWel si ajung la 30 MWel în sistem modular.

Aplicatiile unde implementarea unei cogenerări pe bază de turbina reduce consumurile, costurile şi emisiile sunt cele care utilizează aer fierbinte/abur/apă caldă/apă racită/frig şi electricitate cel puţin 4500 ore/an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

23 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1145
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5485
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3849
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.5738

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie