Centru Suport pentru proiecte de cercetare, în cadrul GeoEcoMar

G.M.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 15 decembrie 2022

Centru Suport pentru proiecte de cercetare, în cadrul GeoEcoMar

Cercetătorii români pot obţine acum mai uşor finanţare europeană pentru proiectele lor, prin intermediul centrului dedicat, pus la dispoziţie de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare de Geologie Marină - GeoEcoMar. "Centrul Suport pentru Proiecte de Cercetare-Dezvoltare Europene şi Internaţionale - CESP" oferă asistenţă cercetătorilor care sunt sprijiniţi să identifice surse de finanţare în cadrul a două programe cu finanţare europeană - Horizon 2020 şi Horizon Europe.

"În contextul în care în România domeniul cercetării primeşte 0,15% din PIB de la bugetul de stat faţă de 2% din PIB cât este media europeană, cercetătorii români au o şansă de a-şi desfăşura activitatea apelând la finanţare europeană. Cercetătorii din România trebuie susţinuţi pentru a îşi promova ideile şi pentru a se integra în aceste consorţii pan-europene de cercetare. Dar pentru asta trebuie învăţate regulile specifice ale acestor programe cadru (în prezent, fiind operaţional programul cadru Horizon Europe). Trebuie să ştie cum se scrie o propunere, cum se planifică un viitor proiect, cum se gestionează spre succes un proiect odată aprobat. Iar colegii din Centrul CESP înfiinţat de noi asta fac", a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, dr.Adrian Stănică, directorul general GeoEcoMar.

Centrul îi sprijină pe cercetători să găsească parteneri internaţionali, să pregătească propuneri de succes, să ducă la final contractele proiectelor aprobate.

"Practic, îi ajutăm pe cercetătorii din GeoEcoMar să se elibereze de corvoada birocratică, astfel încât să se poată concentra pe activitatea lor principală: cea de cercetare. Centrul îi sprijină pe cercetătorii interesaţi din întreaga comunitate ştiinţifică din România să facă paşii necesari realizării unor propuneri de succes, de la înscrierea în sistemul electronic pentru depunerea proiectelor până la punerea lor în aplicare. De asemenea, se acordă sprijin departamentelor de suport pentru cercetare pentru buna implementare a proiectelor din punct de vedere administrativ- financiar", afirmă Daniela Vasile, coordonator CESP.

Centrul a fost înfiinţat în 2020 iar până acum peste 200 de persoane, de la cercetători şi cadre universitare la personalul suport, au beneficiat de serviciile lui prin ateliere de lucru, cursuri de instruire şi întâlniri dedicate dezvoltării şi redactării de propuneri de proiecte. La rândul său, centrul funcţionează printr-o finanţare europeană în valoare de 2,5 milioane de lei, primită prin Programul Operaţional Competitivitate (POC), Componenta 1 - Centre-Suport - Crearea de sinergii cu acţiunile de CDI ale programului-cadru Orizont 2020 al Uniunii Europene şi alte programe CDI internaţionale.

GALA BURSA 2023
Apanova
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2023
Euro (EUR)Euro4.9726
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5313
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1634
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7463
Gram de aur (XAU)Gram de aur296.8710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb