Certinvest BET-FI Index, cel mai profitabil fond

Elena Voinea
Ziarul BURSA #Investiţii Personale /

Certinvest BET-FI Index, cel mai profitabil fond

Titlurile "Erste Group Bank AG" Viena (simbol EBS) au reprezentat cel mai bun plasament de investiţie, în perioada 9 ianuarie - 9 februarie. Acţiunile EBS au urcat în perioada analizată cu 58,44%.

"Erste" a înregis­trat o pierdere de 1,5 miliarde euro în trimestrul trei din 2011, faţă de un profit de 367 milioane euro în perioada similară din 2010, ca urmare a amortizării fondului comercial, constituirii de provizioane în Ungaria şi costurilor legate de modificarea portofoliului CDS (n.r. credit default swap) la valoarea justă. După primele nouă luni ale anului trecut, "Erste" a raportat o pierdere netă după plata intereselor minoritare de 973 milioane euro, faţă de un profit net de 633,8 milioane euro în perioada similară a anului precedent.

Capitalul propriu al "Erste Group" se situa, la sfârşitul lunii septembrie 2011, la 11,9 miliarde euro, iar capitalul Core Tier 1 la 10,6 miliarde euro.

Principalii indici bursieri s-au apreciat, în perioada analizată. Indicele BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare şi "Fondul Proprietatea", a crescut cu 27,64%. Indicele BET-XT, indicele primelor 25 de societăţi de la Bursa de Valori Bucureşti, inclusiv SIF-urile, a urcat cu 19,15%, în timp ce indicele BET, al celor mai lichide zece companii listate, s-a apreciat cu 16,44%.

La capitolul fonduri de investiţii, "Certinvest BET-FI Index" a adus investitorilor câştiguri de 24,67%.

Tradiţionaliştii care au preferat, pe 9 ianuarie, să constituie depozite în euro, la "Banca Comercială Carpatica" şi la "ATE Bank", au obţinut randamente uşoare, de 0,29%. Investitorii care şi-au plasat economiile în depozite în lei, la "Piraeus Bank", au obţinut câştiguri modeste, de 0,58%.

Cei care au preferat să-şi ţină banii la ciorap au înregistrat deprecieri ale economiilor de 0,05%.

Cotaţia aurului a urcat cu 3,02% în perioada analizată, BNR afişând un curs de aproximativ 181 lei/gram. În prezent, uncia de aur se tranzacţionează în jurul preţului de 1.721 dolari.

Precizare: 

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Fondurile de investiţii luate în calcul pentru această analiză se găsesc la pagina 14. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay

ENGLISH SECTION

more articles

Conferinţele Teatrului Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS