CERTION lansează partiţiile imobiliare de lux

F.D.
Companii #Construcţii / 22 septembrie

CERTION lansează partiţiile imobiliare de lux

În premieră în România, CERTION lansează partiţiile imobiliare de lux, un produs disponibil exclusiv pentru proprietăţile din cadrul proiectelor sale dezvoltate pe litoralul românesc sau la munte, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

"Zona proprietăţilor de lux este una exclusivistă. Practic, până recent, doar investitorii mari puteau avea acces la astfel de proprietăţi. Prin apariţia partiţiilor imobiliare de lux, aceste proprietăţi devin disponibile unui număr mai mare de co-investitori, ce pot culege roadele unei astfel de achiziţii, atât din punct de vedere imobiliar cât şi din punct de vedere financiar", a declarat Cătălin Scripcaru, CEO & Preşedinte CERTION.

Potrivit sursei citate, accesul pe piaţa proprietăţilor de lux este posibil chiar şi atunci când capitalul disponibil este insuficient sau nu se doreşte alocarea unei sumei mari într-o singură proprietate. Aici intervin partiţiile imobiliare, un concept iniţiat în Statele Unite ale Americii, la începutul anilor 90. Ideea de bază a partiţiilor imobiliare este aceea că oamenii nu vor să cumpere integral o proprietate de lux. Partiţiile imobiliare se referă la deţinerea unei astfel de proprietăţi împreună cu alţi co-proprietari.

"Sigur, putem cumpăra o proprietate de lux atât în co-proprietate cu cei mai buni prieteni sau cu alţi membri din familie. Spre deosebire de celelalte proprietăţi achiziţionate de către proprietari unici, partiţiile imobiliare de lux, bazate pe conceptul de shared-ownership, ne oferă, în acelaşi buget, posibilitatea diversificării deţinerilor, deci şi a riscurilor inerente achiziţiilor imobiliare", a explicat Gabriel Alexandru, CFO CERTION.

Pachetul oferit viitorilor proprietari include, ca protecţie împotriva inflaţiei, o chirie anuală garantată, oferită de operatorul hotelier dedicat, Loyal Paladin, calculată ca un procent de 7% din preţul de vânzare exprimat în euro. Spre exemplu, la o partiţie imobiliară de lux de 44.000 euro, chiria primită de co-proprietar este de 3.080 euro anual, arată sursa citată.

În octombrie, pe lista reşedinţelor private de lux şi a suitelor hoteliere ce vor fi vândute de CERTION prin sistemul de partiţii imobiliare, sunt incluse câte un penthouse din proiectele hotel şi reşedinţă de brand, GALILEO şi VOGH Olimp, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro