Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

CET Govora preia de la Complexul Energetic Oltenia exploatările miniere Alunu şi Berbeşti

Elena Deacu
Companii #Energie /

Minele Alunu şi Berbeşti vor fi transferate de la Complexul Energetic Oltenia la CET Govora, au hotărât astăzi părţile implicate, care au participat la negocieri, la iniţiativa şi sub coordonarea Ministrului Energiei, Andrei Gerea, şi a Secretarului de Stat Bogdan Badea, arată un comunicat al Ministerului Energiei, IMM şi Mediului de Afaceri.

Potrivit documentului, părţile au acceptat soluţia avansată de reprezentanţii Ministerul Energiei, punând astfel capăt unor discuţii şi negocieri ce se purtau de aproximativ un an şi jumătate. Prin acceptarea transferului de proprietate se vor stinge şi datoriile istorice dintre cele două societăţi.

În urma discuţiilor s-a stabilit ca, până la 15 ianuarie, să fie definitivate detaliile contractului şi structura garanţiilor. În ceea ce priveşte condiţiile contractuale negociate, s-a convenit ca CET Govora să platească eşalonat sumele datorate cu titlu de preţ, în termen de 10 ani. De asemenea va fi achitată integral de către CET Govora cantitatea de cărbune livrată ulterior datei de elaborare a raportului de evaluare.

Pe întreaga perioadă a derulării contractului de transfer şi până la plata preţului Complexul Energetic Oltenia va asigura managementul financiar la CET Govora printr-un reprezentant, conform deciziei părţilor.

"Externalizarea exploatărilor miniere Alunu şi Berbeşti din Complexul Energetic Oltenia este răspunsul la o problemă care trena de prea mult timp. Rezolvarea în ritm accelerat a situaţiei datoriilor istorice dintre CET Govora şi CE Oltenia este un pas necesar în direcţia eficientizării sistemului energetic naţional. De asemenea, la nivel local se creează premisele dezvoltării durabile a industriei vâlcene în general şi a platformei chimice în special. Trebuie să avem în vedere că prin crearea unui complex energetic puternic în zonă asigurăm şi un punct de sprijin important în privatizarea Oltchim", a declarat Andrei Gerea, Ministrul Energiei, IMM şi Mediului de Afaceri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie