ChemistryFest la Universitatea Politehnica

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 21 aprilie

ChemistryFest la Universitatea Politehnica

Companiile din industria chimiei se întâlnesc în cadrul celui mai mare festival din ţară dedicat noilor tehnologii şi tendinţe din domeniu: ChemistryFest. Seria de evenimente, organizată sub auspiciile Facultăţii de Inginerie Chimică şi Biotehnologii din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti (UPB), va avea loc în perioada 20-21 mai în Biblioteca Centrală UPB. De-a lungul celor două zile dedicate festivalului, ingineri, cercetători, studenţi, dar şi liceeni interesaţi să exploreze carierele viitorului, vor avea oportunitatea să afle răspunsuri la cele mai noi provocări din domeniu. Vor fi organizate ateliere practice cu experimente deosebite şi spectaculoase, prelegeri, dezbateri, workshop-uri dedicate studenţilor, precum şi ateliere destinate cadrelor didactice, sau mese rotunde care vor include companiile participante. Seria de evenimente îşi propune să ofere participanţilor o experienţă completă care să includă atât informaţii despre cele mai noi tehnologii, cât şi oportunităţi de carieră sau de studiu. Prima ediţie a Festivalului ChemistryFest va reuni cei mai importanţi expozanţi din domeniul industriei chimice: producători de substanţe chimice, companii din industria farmaceutică, producători de detergenţi, dezinfectanţi şi cosmetice, companii din industria alimentară, industria materialelor de construcţii, producători de anvelope şi materiale polimerice, companii şi organizaţii din domeniul protecţiei mediului, cât şi reprezentanţi ai institutelor de cercetare-dezvoltare din domeniu.

Mihnea Costoiu, rectorul UPB a declarat: "Uniunea Europeană gestionează aproximativ 17% din vânzările din industria chimică globală. Vorbim despre peste 565 de miliarde de Euro şi de milioane de locuri de muncă la nivelul întregii Uniuni. Este o oportunitate deosebită şi un context extraordinar pentru cei care chiar doresc să îşi construiască o carieră potrivită pentru cerinţele viitorului. De aceea ne-am propus ca acest eveniment să reprezinte o experienţă unică pentru cei interesaţi de acest domeniu de viitor, o experienţă care să includă experimente spectaculoase, prezentări informative şi oportunităţi care chiar pot ajuta tinerii să îşi construiască un viitor profesional competitiv. Iar partenerii noştri invitaţi la eveniment sunt exact acele companii care definesc industria despre care vorbim".

În ultimii ani, industria chimică din ţara noastră a cunoscut o creştere importantă prin prezenţa unora dintre cele mai importante companii din Europa. Gama extrem de mare de produse care rezultă din această industrie (de la produse farmaceutice sau alimentare, până la mase plastice, îngrăşăminte, uleiuri esenţiale, materiale de construcţii, electronice şi multe altele) face ca oportunităţile pentru tinerii ingineri să fie mai diverse ca niciodată. Mai mult, industria chimică rămâne una dintre principalele sectoare de producţie din Uniunea Europeană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9419
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.9805
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0577
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6702
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.2533

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro