ZIARUL BURSA

25 noiembrie
Imagine creată de MAKE

"Veniţi să luaţi lumină!"

Dan NicolaieMiscellanea / 21 aprilie

Dan Nicolaie

Lumea întreagă aşteaptă o minune, după pandemie şi război ar vrea o mie de ani de pace şi linişte. Aşa ceva nu prea există pe această planetă, dar speranţa cu asta se ocupă, plăsmuieşte lucruri care în general nu se pot.

Va rezista a Cincea Republică Franceză unui nou mandat al lui Emmanuel Macron?

Va rezista a Cincea Republică Franceză unui nou mandat al lui Emmanuel Macron?

Călin RecheaPolitică / 21 aprilie

Călin Rechea

Se ştie că justiţia, mai ales cea europeană, este oarbă şi lucrează permanent în slujba dreptăţii. A lucrat şi de Sărbătoarea Învierii, deoarece mai era doar o săptămâna până la al doilea tur de scrutin din Franţa şi nu ar fi fost creştineşte să lase majoritatea alegătorilor pradă unei tentaţii diabolice, după cum arată unele sondaje de opinie.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO

SUA şi UE promit noi sancţiuni împotriva Rusiei

A.V.Internaţional / 21 aprilie

Parlamentul Japoniei a aprobat revocarea clauzei "naţiunii celei mai favorizate" acordate Rusiei 

SUA şi Uniunea Europeană (UE) au ajuns la "un larg consens cu privire la necesitatea creşterii presiunii asupra Kremlinului, în special prin adoptarea de noi sancţiuni", anunţă guvernul italian, conform AFP.

Legea care simplifică impozitarea investitorilor la bursă, la un pas de implementare

Legea care simplifică impozitarea investitorilor la bursă, la un pas de implementare

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 21 aprilie

Iniţiativa vizează reţinerea la sursă a câştigurilor din tranzacţii şi impozit între 1% şi 3%, în funcţie de perioada de deţinere Deputatul Sebastian Burduja: "Pentru români, această lege înseamnă posibilitatea de a-şi multiplica economiile mult mai uşor" Adrian Tănase, directorul general al BVB: "Prin această măsură vrem să îmbunătăţim participarea populaţiei la piaţa de capital" Senatorul Claudiu Mureşan: "Piaţa de capital trebuie să devină şi în România o sursă serioasă de finanţare pentru companii" 

Impozitarea tranzacţiilor bursiere se va simplifica, probabil, de la începutul anului viitor, după ce ieri deputaţii au aprobat proiectul ce implică eliminarea interacţiunii investitorilor cu fiscul şi reducerea taxării câştigurilor obţinute din tranzacţii cu titluri ale pieţei de capital.

Întoarcerea cocoşeilor de aur

Petru RomoşanEditorial / 21 aprilie

Petru Romoşan

În vremuri de molimă (Covid, de exemplu), de război (Ucraina, deocamdată), de inflaţie nemaivăzută de zeci de ani, de foamete (care se anunţă peste tot, dar mai ales pentru vreo 100 de milioane de africani) şi de scumpiri galopante (mai ales la alimente şi la produse de primă necesitate - mai întâi speculă şi apoi penurie), aurul revine în forţă în prima linie a schimburilor comerciale şi a preocupărilor de masă. Adică aurul redevine ceea ce a fost atâta amar de vreme, adevărata "monedă" de referinţă. Singura monedă luată în serios de toată lumea.

"Vrem facilităţi fiscale precum cele acordate transportului rutier"

PATRONATELE ŞI SINDICATELE DIN TRANSPORTUL FEROVIAR:"Vrem facilităţi fiscale precum cele acordate transportului rutier"

G.M.Companii / 21 aprilie

Organizaţia patronală a operatorilor privaţi împreună cu sindicatele din domeniul transportului feroviar cer tratament egal şi acordarea unor facilităţi pentru operatorii de transport feroviar de marfă şi de călători, similar celor acordate transportatorilor rutieri, necesare pentru depăşirea crizelor existente şi relansarea activităţii, se arată într-un comunicat comun de presă emis de Organizaţia Patronală a Societăţilor Feroviare Private(OPSFPR), Federaţia Mecanicilor de Locomotivă din România (FMLR), Federaţia Sindicală a Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR), Federaţia Naţională Drum de Fier (FNDF) şi Federaţia Naţională din Transporturi Elcatel (FNT Elcatel).

Jucătorii de tenis din Rusia, interzişi la Wimbledon

Jucătorii de tenis din Rusia, interzişi la Wimbledon

O.D.Sport / 21 aprilie

Una dintre ultimele portiţe pentru sportivii ruşi, tenisul, este pe cale să se închidă. Suspendaţi din aproape toate competiţiile internaţionale, sportivii ruşi încă mai puteau concura individual la câteva discipline.

Legea privind factura electronică a trecut de Parlament

Legea privind factura electronică a trecut de Parlament

I.Ghe.Companii / 21 aprilie

Legea privind aprobarea de către Parlament a Ordonanţei de urgenţă nr.120/2021 referitoare la implementarea sistemului naţional privind factura electronică RO e-Factura şi factura electronică în România, a trecut ieri de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Farmaceutica Remedia va acorda dividende de 4,76 milioane de lei

Farmaceutica Remedia va acorda dividende de 4,76 milioane de lei

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 21 aprilie

Randament brut de 7,2%  

Farmaceutica Remedia (RMAH) va acorda dividende în valoare de 4,76 milioane de lei, din profitul ultimilor doi ani, conform votului de ieri al acţionarilor distribuitorului de medicamente, după cum reiese dintr-un raport al companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Ediţia din 25.11.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Indicii fac un pas în faţă

BVBIndicii fac un pas în faţă

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 21 aprilie

Tranzacţii de 54 milioane de lei, sub cele din şedinţa anterioară 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri reduse în sesiunea de tranzacţionare de ieri. Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în...

MACRO NEWSLETTER 21 aprilie 2022

MACRO NEWSLETTER 21 aprilie 2022

Macroeconomie / 21 aprilie

Preţurile producătorilor industriali din Germania şi-au accelerat puternic creşterea anuală în martie 2022, până la 30,9%, cea mai mare din perioada postbelică, de la 25,9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 4,9%, după un avans...

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo