China ia noi măsuri pentru susţinerea financiară a dezvoltatorilor imobiliari aflaţi în dificultate

G.D.
Internaţional / 14 noiembrie 2022

China ia noi măsuri pentru susţinerea financiară a dezvoltatorilor imobiliari aflaţi în dificultate

Autorităţile de reglementare chineze au cerut instituţiilor financiare să acorde mai mult sprijin dezvoltatorilor imobiliari, pentru a susţine sectorul imobiliar aflat în dificultate, au declarat ieri două surse cu informaţii directe în acest domeniu, transmite Reuters, conform News.ro.

O notificare adresată instituţiilor din partea Băncii Populare a Chinei şi a Comisiei de Reglementare a Asigurărilor şi Băncilor din China a subliniat 16 paşi pentru a sprijini industria, inclusiv extinderea rambursării împrumuturilor, într-un efort major de a atenua criza profundă a lichidităţii care a afectat sectorul imobiliar de la jumătatea anului 2020.

Mişcarea, care a fost raportată pentru prima dată de Bloomberg, vine în timp ce dezvoltatorii imobiliari lipsiţi de numerar se luptă să apeleze la surse de finanţare pentru a finaliza proiectele şi a plăti furnizorii.

Câţiva dezvoltatori nu şi-au îndeplinit obligaţiile de plată a datoriilor offshore în ultimul an.

Autorităţile de reglementare chineze încurajează instituţiile financiare să permită companiilor imobiliare să amâne rambursarea unor împrumuturi, cum ar fi împrumuturile pentru dezvoltare imobiliară şi împrumuturile fiduciare, au spus sursele.

Sursele citate în aviz au spus că, dacă un împrumut urmează să ajungă la scadenţă în termen de şase luni, companiilor imobiliare li se poate permite să amâne rambursările cu încă un an.

Potrivit notificării, companiile sunt, de asemenea, încurajate să ofere finanţare firmelor imobiliare pentru proiecte precum construcţia de locuinţe destinate închirierii şi fuziuni şi achiziţii, au spus sursele.

Sursele au refuzat să fie numite deoarece notificarea era confidenţială.

Cele două autorităţi de reglementate nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii ale Reuters.

Sectorul imobiliar al Chinei, cândva un pilon al creşterii, a încetinit brusc în acest an, deoarece guvernul a încercat să limiteze împrumuturile excesive ale dezvoltatorilor.

Restricţionarea a declanşat scăderi ale vânzărilor şi preţurilor proprietăţilor, neîndeplinirea obligaţiunilor şi suspendarea construcţiei de locuinţe, înfuriind proprietarii de case care au ameninţat că vor opri plăţile ipotecare.

Peste 200 de guverne locale au luat măsuri pentru a sprijini sectorul aflat în dificultate în acest an, vizând în principal cumpărătorii de case, inclusiv prin acordarea de subvenţii, reducerea ratelor ipotecare şi permiţând avansuri mai mici.

Cererea generală rămâne însă fragilă.

Notificarea vine în momentul în care factorii de decizie politică au crescut recent sprijinul pentru dezvoltatorii care nu se blochează.

Autorităţile de reglementare chineze au extins săptămâna aceasta un program cheie de sprijin pentru finanţare conceput pentru firme private, inclusiv companii imobiliare, la aproximativ 250 de miliarde de yuani (35,18 miliarde de dolari).

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

07 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9022
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5747
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4884
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3601

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro