Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

China şi Marea Britanie iau în considerare un acord de liber-schimb, după Brexit

Ziarul BURSA #Internaţional /

China şi Marea Britanie iau în considerare un acord de liber-schimb, după Brexit

China şi Marea Britanie iau în considerare iniţierea de discuţii în vederea semnării unui acord de liber-schimb între cele două ţări după ieşirea Londrei din Uniunea Europeană, a declarat ieri, la Beijing, noul şef al diplomaţiei britanice, Jeremy Hunt, transmite AFP, conform Agerpres.

Jeremy Hunt a efectuat în China prima sa vizită în afara Europei după ce a fost numit de către premierul Theresa May în locul lui Boris Johnson, care a demisionat din cauza unor dezacorduri cu şefa guvernului privind strategia acesteia pentru Brexit.

Într-o conferinţă de presă cu omologul său chinez, Wang Yi, Hunt a afirmat că Beijingul a sugerat un acord de liber-schimb cu Marea Britanie, în contextul în care Londra ar urma să părăseas­că UE la sfârşitul lunii martie 2019.

"Am vorbit despre oferta făcută de ministrul de externe Wang Yi de a des­chide o discuţie privind un posibil acord de liber-schimb între Marea Britanie şi China după Brexit", a declarat Hunt, adăugând: "Am salutat acest lucru şi am spus că vom explora această posibilitate".

În cadrul unei vizite la Beijing la începutul anului, premierul Theresa May a vorbit despre o accelerare a dis­cuţiilor pentru ridicarea barierelor comerciale între cele două ţări.

După decizia britanicilor de a părăsi Uniunea Europeană, la referendumul din iunie 2016, Londra şi-a înmulţit contactele diplomatice pentru a pregăti acordurile comerciale care ar urma să le înlocuiască pe cele ale Bruxelles-ului.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS