Chiriţoiu: "De multe ori, în România avem iniţiative bune, dar ne lipseşte consecvenţa"

T.B.
Macroeconomie / 16 aprilie

Chiriţoiu: "De multe ori, în România avem iniţiative bune, dar ne lipseşte consecvenţa"

România are iniţiative bune de multe ori, însă ceea ce ne lipseşte este consecvenţa, a declarat, marţi, la evenimentul Digital Innovation Summit Bucharest 2024, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, informează agerpres.

Conform sursei, "De multe ori, în România avem iniţiative bune, dar consecvenţa e ceea ce ne lipseşte .(...) Pentru inovaţie avem nevoie sau aveţi nevoie de pieţe deschise. Trebuie să ne asigurăm că firmele noi, firmele mici, pot să intre în piaţă, au acces, nu sunt blocate de firme mari care încearcă să exploateze poziţia pe care o au. Aici, rolul meu şi al unor oameni ca mine este să ţinem pieţele digitale deschise, competitive şi în felul acesta inovative. Prin definiţie, pieţele digitale nu sunt naţionale şi atunci efortul de reglementare n-are cum să fie un efort strict naţional. Noi ne facem partea noastră la nivelul României. Avem, de exemplu, investigaţii împotriva magazinului Apple, investigaţie privind activitatea Sony, modul cum folosesc ei consolele de jocuri. Desigur, acestea sunt doar o parte a ceea ce se întâmplă la nivel european şi în alte state-membre şi, mai ales, la nivelul Comisiei", a spus Chiriţoiu.

El a subliniat că, în prezent, la nivelul Uniunii Europene a apărut Digital Market Tech - care face Consiliul Concurenţei să fie un fel de reglementator, notează sursa citată: "Acum, la nivelul Uniunii, a apărut un nou instrument - Digital Market Tech - care ne face să fim un fel de reglementator, să acţionăm ex-ante, aşa cum ştiu colegii noştri din alte zone de de activitate. Obiectivul este acelaşi, de a ţine acest echilibru în piaţă, de a ţine pieţele deschise şi implică colaborare cu alte autorităţi de reglementare, în special telecomunicaţiile, dar şi autorităţile de protecţie a datelor. (...) Toate pârghiile astea pe care le avem, cu care ne dotează statele-membre sau cu care e dotată Uniunea Europeană, toate au ca scop inovaţia, nişte pieţe deschise în care există competiţie, în care companii mici pot să intre şi dezvoltarea lor nu este blocată", a menţionat şeful autorităţii de concurenţă.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică - ICI Bucureşti organizează, în perioada 16 - 18 aprilie, la Palatul Parlamentului, evenimentul Digital Innovation Summit Bucharest (DISB), în cadrul căruia va avea loc cea de-a 7-a ediţie a Forumului de Protejare a Infrastructurii Critice (CIP Forum), precum şi cea de-a 3-a ediţie a Conferinţei Internaţionale privind Diplomaţia Cibernetică (ICCD), transmite sursa menţionată.

Potrivit organizatorilor, CIP Forum se axează pe integrarea blockchain pentru combaterea atacurilor cibernetice, lansarea Muzeului NFT al ICI Bucureşti şi paneluri dedicate rolului femeilor în inovaţie şi societate, notează agerpres.

Evenimentul va cuprinde paneluri şi workshop-uri, TechPulse Hackathon, întâlniri B2B, dialoguri interministeriale internaţionale şi demonstraţii ale unor produse de ultimă generaţie, precizează sursa indicată.

Opinia Cititorului ( 2 )

 1. ..... ne lipseste consecventa si mai si lucram pentru interese straine ... iti pare cunoscut Chirițoaio ?

  Consecventa sa o spuna celor de la guvernare si "taxari"... ca ne iau la palme periodic...

  ne miram de ce media fimelor mici din ro nu pot trece de 1-2 angajati... in timp ce media firmelor straine nu au stres... 

  se vede din satelit o forma de cartel aici..in defavoarea cetatenilor/capitalului intern... 

  dar nu pomenim de asta...ca deranjeaza in an de alegeri... 

  s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5940
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0203
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8371
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4718

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb