"Cisco" îşi majorează cu 25 de miliarde de dolari programul de răscumpărare de acţiuni

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 februarie 2018

"Cisco" îşi majorează cu 25 de miliarde de dolari programul de răscumpărare de acţiuni

Compania a avut pierderi în cel de-al doilea trimestru fiscal, din cauza modificării taxei corporate în SUA

Gigantul tehnologic american "Cisco Systems" Inc. a decis să-şi majoreze cu 25 de miliarde de dolari, la 31 de miliarde de dolari, programul de răscumpărare de acţiuni, conform Reuters.

Majorarea vine în contextul reformei fiscale din SUA, care este benefică pentru compania ce plănuieşte să repatrieze, în trimestrul al treilea din acest an fiscal, 67 de miliarde de dolari din fondurile deţinute în exterior.

La sfârşitul lunii ianuarie, "Cisco" avea în străinătate rezerve de numerar de 71 de miliarde de dolari, situându-se, din acest punct de vedere, pe locul al treilea în rândul companiilor americane, după "Apple" Inc. şi "Microsoft" Corp.

Analiştii americani au anticipat că grupurile tehnologice din SUA vor profita de reforma fiscală, care le permite să repatrieze rezervele uriaşe de numerar din străinătate fără să plătească taxe mari, pentru a recompensa acţionarii.

Recent, "Cisco Systems" a raportat prima creştere trimestrială a cifrei vânzărilor sale din ultimii doi ani şi are aşteptări optimiste pentru profitul din trimestrul curent, în baza eforturilor de transformare a sa într-o companie concentrată pe producţia de software.

"În mod cert, vedem rezultatele strategiei aplicate în ultimele zece trimestre", a declarat directorul executiv al companiei, Chuck Robbins.

"Cisco" a anunţat că vânzările sale au sporit cu 2,7% în trimestrul fiscal încheiat în 27 ianuarie 2018, ajungând la 11,9 miliarde de dolari.

Însă, compania a avut pierderi nete de 8,8 miliarde de dolari sau 1,78 dolari/acţiune în intervalul menţionat, comparativ cu un profit de 2,3 miliarde de dolari ori 47 de cenţi/acţiune în anul fiscal anterior. Rezultatul negativ a fost cauzat de unele taxe speciale de 11,1 miliarde de dolari generate de reforma taxei corporate.

Dacă se exclud cheltuielile speciale, compania a obţinut un câştig de 63 de cenţi/acţiune. Analiştii aşteptau un profit de 59 de cenţi/titlu, la vânzări de 11,8 miliarde de dolari.

Compania are datorii de 39 de miliarde de dolari, contractate în ultimii ani pentru a menţine plata dividendelor, răscumpărările de acţiuni şi achiziţiile fără să fie nevoită să recurgă la rezervele păstrate în străinătate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

21 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9449
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3614
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9178
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.2300

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro