ZIARUL BURSA

26 noiembrie
Problema DNA şi relevanţa analizei diofantice

Problema DNA şi relevanţa analizei diofantice

CORNEL CODIŢĂEditorial / 16 februarie 2018

CORNEL CODIŢĂ

Este clar: avem o problemă cu DNA-ul! Cu Koveşi, cu procurorii din famiglia citricelor, alde portocală şi alţii, cu procedurile, cu calitatea, finalitatea şi instrucţia dosarelor, cu comenzile politice şi de altă natură, care pentru unii sunt ordine de zi pe unitate, deci "se execută, nu se discută", cu învîrtelile necurate ale procurorilor care s-au aburcat binişor mai presus de orice lege, cu modul în care vîrfurile DNA-ului relaţionează cu alte instituţii ale puterii, de la Parlament la Preşedinte şi de la Minis­trul Justiţiei, la CSM şi servicii de informaţii. De unde ştiu? Urlă tîrgul, domnule...! Unde te duci, unde te întorci, Parlament, Guvern, ziare, reviste, declaraţii de presă, radio, tv, ca să nu mai vorbim despre "surse", peste tot aceeaşi arie: "DNA şi DNA fără tine n-am putea, fie viaţa cît de rea...!" Na, c-am dat-o şi eu pe manele!

"Suntem fericiţi că perimetrele offshore din Marea Neagră vor începe să fie exploatate"

VIDEO/ VALERY KUZMIN, AMBASADORUL FEDERAŢIEI RUSE LA BUCUREŞTI:"Suntem fericiţi că perimetrele offshore din Marea Neagră vor începe să fie exploatate"

ANCUŢA STANCIUMaterii Prime / 16 februarie 2018

Suntem fericiţi că perimetrele de pe coasta continentală din România (n.r. offshore din Marea Neagră) vor începe să fie exploatate, pentru că acolo este inactivă o resursă foarte importantă a industriei energetice, ne-a declarat, recent, Excelenţa Sa, domnul Valery Kuzmin, Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, cu ocazia Zilei Diplomatului.

Surse: "Şeful ANPC Bogdan Pandelică, pe făraş"

E.O.Companii / 16 februarie 2018

Bogdan Marcel Pandelică ar urma să plece din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), după cum ne-au spus surse apropiate situaţiei. Acestea ne-au precizat că PSD i-a retras, miercuri, sprijinul politic. Niculae Bădălău, secretarul general al PSD, ne-a declarat: "Guvernul a analizat activitatea secretarilor de stat, inclusiv pe cea a domnului Pandelică, având rang de secretar de stat, iar acesta nu şi-ar fi îndeplinit sarcinile la ANPC".

Profitul Băncii Transilvania a scăzut cu 3,46%, la 1,186 miliarde lei

ANUL TRECUT, FAŢĂ DE 2016Profitul Băncii Transilvania a scăzut cu 3,46%, la 1,186 miliarde lei

EMILIA OLESCU Bănci-Asigurări / 16 februarie 2018

Profitul net al Băncii Transilvania (BT) a scăzut cu 3,46%, anul trecut faţă de 2016, ajungând la 1,186 miliarde lei. În 2017, şefii Băncii Transilvania au semnat cu Eurobank Group contractul de achiziţie a acţiunilor Bancpost, ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN. Surse din piaţă susţin că BT a plătit pentru preluarea celor trei entităţi ale grupului elen circa 230-250 milioane euro. În prezent, tranzacţia este în stadiul de perfectare, Consiliul Concurenţei urmând să îşi dea avizul până în jurul datei de 15 martie, conform surselor noastre.

ANPC a primit prima cerere de insolvenţă personală

ANPC a primit prima cerere de insolvenţă personală

E.O.Companii / 16 februarie 2018

Prima cerere de insolvenţă personală a fost depusă la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), potrivit unor surse apropiate situaţiei. Acestea ne-au spus că solicitarea consumatorului urmează să fie transferată Comisariatului Bucureşti, dar că încă nu există logistica necesară rezolvării dosarelor de insolvenţă a persoanelor fizice.

Grupul Digi Communications, profit în creştere pentru 2017

Grupul Digi Communications, profit în creştere pentru 2017

C.I.Companii / 16 februarie 2018

Grupul Digi Communications a înregistrat, la 31 decembrie 2017, un profit net de 61,706 milioane de euro, în creştere cu 424% faţă de cel raportat la finele lui 2016, de 11,783 milioane de euro, potrivit rezultatelor preliminare publicate, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Gripa, o problemă majoră

Gripa, o problemă majoră

O.D.Companii / 16 februarie 2018

Gripa a produs mai multe victime în ţara noastră şi creează probleme în toată Europa şi SUA. La sfârşitul lunii februarie se va atinge "vârful" în ceea ce priveşte numărul de bolnavi la nivel mondial. În acest sezon, în Europa şi SUA virusurile de tip A(H3N2) sunt cele mai frecvente, fiind responsabile de îmbolnăviri severe printre copiii mici şi adulţii peste 65 de ani.

Nicolae Vermont.Nud.

De toate, aproape pentru toţi

Marius TitaInvestiţii Personale / 16 februarie 2018

Ar fi nedrept să credem că la noi funcţionează o singură casă de licitaţii de obiecte de artă şi de colecţie. Nu este niciun secret, mai este una, Alis, care este şi cea mai veche. A apărut undeva la mijlocul ultimului deceniu al secolului trecut, de atunci are o activitate continuă iar mult timp, ani întregi, a fost singura de la noi. Alis funcţionează după aceleaşi principii ca la început, diferite de cele ale Artmark.

Creştere de 8,22% pentru Alumil, înaintea publicării rezultatelor pentru 2017

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 7 FEBRUARIE - 14 FEBRUARIECreştere de 8,22% pentru Alumil, înaintea publicării rezultatelor pentru 2017

A.I.Investiţii Personale / 16 februarie 2018

Acţiunile Alumil Rom Industry (ALU), companie care produce şi distribuie sisteme de profile din aluminiu, au beneficiat de o creştere a cotaţiei de 8,22%, în ultima săptămână, perioadă premergătoare datei de 15 fesbruarie, la care societatea şi-a publicat rezultatele financiare preliminare pentru anul 2017. În anul trecut, Alumil a realizat un profit net de 13,46 milioane de lei, de aproape unsprezece ori mai mare (1.000%) faţă de cel din 2016, când rezultatul net a fost de 1,23 milioane de lei.

Ediţia din 26.11.2021
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 16 februarie 2018

MACRO NEWSLETTER 16 februarie 2018

Internaţional / 16 februarie 2018

Vânzările retail din SUA au scăzut neaşteptat în ianuarie 2018, cu o rată lunară de 0,3%, după o stagnare în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a temperat până la 3,6%, de la 5,2% în luna anterioară.

Lukoil ajustează dividendele la inflaţie

Lukoil ajustează dividendele la inflaţie

Piaţa de Capital / 16 februarie 2018

Grupul petrolier rus Lukoil intenţionează să plătească dividende pentru 2017 la un nivel comparabil cu 2016, ajustate în funcţie de evoluţia inflaţiei în Rusia, a declarat joi directorul general de la Lukoil, Vaghit Alekperov, cu ocazia forumului...

Câştig de 73,66 milioane de lei, pentru Conpet

Piaţa de Capital / 16 februarie 2018

Transportatorul naţional de ţiţei şi produse petroliere Conpet a obţinut, anul trecut, un profit net de 73,661 milioane de lei, în urcare cu 3% faţă de rezultatul din 2016, când a înregistrat un câştig de 71,547 milioane de lei, potrivit unui...

PREŢUL SĂNĂTĂŢII

Dtlawyers
BTPay
Apanova
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR

Curs valutar BNR

26 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3869
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7398
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8407
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.1246

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo