Revista BURSA Construcţiilor

CNIPMMR: 55 din 57 de măsuri propuse de Ministerul Economiei pentru mediul de afaceri nu au fost implementate

G.B.
Miscellanea / 19 aprilie

55 din 57 de măsuri propuse de Ministerul Economiei pentru mediul de afaceri nu au fost implementate

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) prin programul asumat de alianţa de guvernare a propus 57 de măsuri de sprijinire a mediului de afaceri dintre care 55 nu au fost implementate de ministerul de resort, a declarat, astăzi, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, într-o conferinţă de presă, conform Agerpres.

Florin Jianu a declarat: "Referitor la stadiul implementării măsurilor pentru mediul de afaceri din programul de guvernare 2020-2024, măsuri care revin Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, constatarea principală pe care noi am făcut-o e aceea că din 57 de măsuri cuprinse în programul de guvernare cu privire la mediul de afaceri, 55 de măsuri au un stadiu de implementare de 0% şi numai două măsuri au un stadiu de implementare de aproximativ 15%. Acest lucru face ca per total situaţia în acest moment să se găsească în felul următor: 3,5% este gradul de implementare a programului de guvernare pe mediul de afaceri după aproape 5 luni de guvernare, cu privire la Ministerul Economiei. În acest sens, i-ar trebui Ministerului Economiei vreo 10 ani să implementeze ceea ce şi-a propus să implementeze în actualul program de guvernare. (...) Din câte ştiu eu, 3,5% reprezintă de obicei marja de eroare. Cam acolo se situează în acest moment Ministerul Economiei, un minister al marjei de eroare".

Conform analizei publicate astăzi de preşedintele CNIPMMR, singurele măsuri care au început să fie implementate sunt primele două dintre cele trei măsuri destinate IMM-urilor afectate de pandemie: Măsura 1 (microgranturi de sprijin), care are un grad de implementare de 59%, şi Măsura 2 (granturi pentru capital de lucru), cu un grad de implementare de 17%. Astfel, Măsura 3 (granturi pentru capital de lucru) este şi aceasta la un nivel de implementare de 0%, ceea ce face ca media celor trei măsuri de sprijin a mediului de afaceri în contextul pandemiei să fie de 25%, se menţionează în analiza realizată de Consiliul Naţional al IMM-urilor.

Preşedintele CNIPMMR a menţionat faptul că solicită primului ministru Florin Cîţu, să realizeze evaluarea miniştrilor în fiecare lună şi nu o dată la şase luni.

Florin Jianu a menţionat: "Voucherele de vacanţă: în programul de guvernare se spune aşa: 'prelungirea programului de acordare a tichetelor de vacanţă pentru angajaţii din sectorul public şi cel privat; actualizarea sumei acordate la nivelul salariului minim pe economie şi redefinirea facilităţilor acordate sectorului privat'. (...) Nimic din acestea nu a fost realizat. Aici ne uităm şi la bugetul Ministerului Economiei şi ele nu au fost cuprinse deloc, deci actualul ministru al Economiei nici măcar nu s-a preocupat să solicite sume pentru bugetul Ministerului măcar pentru câteva dintre programe. (...) Ministerul Economiei ar fi trebuit să fie primul care se luptă pentru aceste măsuri, de aceea noi propunem primului ministru evaluarea ministerială lunară. Dânsul a spus că va face o evaluare a miniştrilor la 6 luni. Noi credem că gradul de implementare trebuie să fie validat, cunoscut, publicat, în fiecare lună, pentru că trebuie să avem un grad de progres, şi nu la sfârşit să vedem că nu s-a implementat nimic şi au trecut 6 luni de zile şi constatăm că un ministru sau altul nu a implementat absolut nimic".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

18 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1340
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4992
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7441
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2808

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro