CNIPMMR RESPINGE INTRODUCEREA CONTRIBUŢIEI ASIGURATOARE PENTRU MUNCĂ DE 2,25%Liviu Rogojinaru, CNIPMMR: "Fiscalitatea pentru IMM-uri va creşte cu 0,5%"

RAMONA RADU
Ziarul BURSA #Companii / 31 octombrie 2017

Liviu Rogojinaru, CNIPMMR: "Fiscalitatea pentru IMM-uri va creşte cu 0,5%"

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) nu este de acord cu introducerea contribuţiei asiguratoare pentru muncă de 2,25%, pe motiv că va determina creşterea fiscalităţii pentru IMM-uri cu 0,5%, a declarat, ieri, secretarul general al CNIPMMR, Liviu Rogojinaru, în cadrul unei conferinţe de presă.

Domnia sa a declarat: "CNIPMMR nu este de acord cu creşterea fiscalităţii asupra IMM-urilor generate de noua contribuţie asiguratoare pentru muncă de 2,25%, plătită de angajator, deoarece valoarea totală a contribuţiei asiguratoare pentru muncă de 2,25% creşte fiscalitatea cu 0,5% pentru majoritatea IMM-urilor. Contribuţia asiguratoare pentru muncă nu are o destinaţie clară şi vor fi generate costuri suplimentare privind achiziţionarea şi/sau modificarea noilor softuri contabile. Se produce o bulversare a mediului de afaceri şi, în special, a IMM-urilor în ceea ce priveşte predictibilitatea sarcinilor fiscale".

Secretarul general al CNIPMMR a subliniat că este necesar să fie efectuat un test al IMM-urilor şi să se amâne implementarea acestei măsuri, menţionând: "Poate are şi efecte pozitive, dar ne confruntăm cu o proastă comunicare şi cu o grabă anormală".

Conform CNIPMMR, în prezent contribuţiile plătite exclusiv de angajator, sunt: fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale - 0,25%; concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate - 0,85%; asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale - între 0,15% şi 0,85% în funcţie de clasa de risc.

Spre deosebire de această taxă, contribuţiile plătite în prezent au o destinaţie precisă, respectiv garantarea plăţii creanţelor salariale, concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate şi asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale, mai notează CNIPMMR.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9030
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4936
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8925
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5798
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.6082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro