Abonament gratuit
EDUCAŢIA 2020

"Cominco" va construi fabrica "Voestalpine" din Giurgiu

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii /

Contractul de circa 9 milioane de euro va fi semnat în următoarele săptămâni

"Voestalpine Steel Service Center România" a finalizat procesul de evaluare a ofertelor depuse în cadrul licitaţiei pentru atribuirea contractului de construire la cheie a fabricii de prelucrare a oţelului din Giurgiu. Stefan Einfalt, directorul general al "Voestalpine Steel Service Center România", ne-a declarat: "Procesul de evaluare s-a desfăşurat conform regulamentelor europene pentru licitaţii, iar câştigătorul desemnat în urma acestei evaluări este compania < Cominco > SA. În prezent, are loc negocierea contractului, iar anunţul de confirmare a antreprenorului general va fi făcut în următoarele săptămâni. În cadrul selecţiei au fost analizate, în total, 13 oferte".

La rândul său, Florin Cămăraşu, directorul general al "Cominco", ne-a precizat: "Suntem mândri că am câştigat acest proiect important, finanţat din fonduri europene. Valoarea contractului este de aproximativ 9 milioane de euro, iar termenul de execuţie este de 12 luni. Conform procedurilor, în 10 zile ar trebui să aibă loc semnarea contractului după finalizarea negocierilor. Tot conform procedurilor, dacă peste 10 zile semnăm contractul, lucrările de execuţie ar trebui să înceapă la finele acestei luni".

Domnia sa ne-a spus că cel mai mare contract finanţat din fonduri europene care va fi realizat de "Cominco" este în valoare de aproximativ 11 milioane de euro şi presupune realizarea unei gropi ecologice de gunoi în Suceava.

Proiectul "Voestalpine Steel Service Center" din Giurgiu presupune construirea unei hale de producţie, a unei hale de depozitare a materiei prime, o clădire de birouri multietajată, o clădire socială şi o cale ferată. Investiţia totală este estimată la 20 milioane de euro, dintre care cinci milioane de euro (18,5 milioane de lei) reprezintă cofinanţare de la Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice. Centrul de prelucrare a oţelului va avea o capacitate proiectată de 130.000 de tone/an, existând posibilitatea extinderii producţiei la 260.000 de tone/an de tablă fină procesată. "Voestalpine" a cumpărat terenul de 40.000 mp de la Primăria Giurgiu, în anul 2007.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

EDUCAŢIA

De la tablă la tabletă
DTLAWYERS

Curs valutar BNR

06 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8359
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0751
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4904
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3679
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.4712

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie