"Cominco" va construi fabrica "Voestalpine" din Giurgiu

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii /

Contractul de circa 9 milioane de euro va fi semnat în următoarele săptămâni 

"Voestalpine Steel Service Center România" a finalizat procesul de evaluare a ofertelor depuse în cadrul licitaţiei pentru atribuirea contractului de construire la cheie a fabricii de prelucrare a oţelului din Giurgiu. Stefan Einfalt, directorul general al "Voestalpine Steel Service Center România", ne-a declarat: "Procesul de evaluare s-a desfăşurat conform regulamentelor europene pentru licitaţii, iar câştigătorul desemnat în urma acestei evaluări este compania < Cominco > SA. În prezent, are loc negocierea contractului, iar anunţul de confirmare a antreprenorului general va fi făcut în următoarele săptămâni. În cadrul selecţiei au fost analizate, în total, 13 oferte".

La rândul său, Florin Cămăraşu, directorul general al "Cominco", ne-a precizat: "Suntem mândri că am câştigat acest proiect important, finanţat din fonduri europene. Valoarea contractului este de aproximativ 9 milioane de euro, iar termenul de execuţie este de 12 luni. Conform procedurilor, în 10 zile ar trebui să aibă loc semnarea contractului după finalizarea negocierilor. Tot conform procedurilor, dacă peste 10 zile semnăm contractul, lucrările de execuţie ar trebui să înceapă la finele acestei luni".

Domnia sa ne-a spus că cel mai mare contract finanţat din fonduri europene care va fi realizat de "Cominco" este în valoare de aproximativ 11 milioane de euro şi presupune realizarea unei gropi ecologice de gunoi în Suceava.

Proiectul "Voestalpine Steel Service Center" din Giurgiu presupune construirea unei hale de producţie, a unei hale de depozitare a materiei prime, o clădire de birouri multietajată, o clădire socială şi o cale ferată. Investiţia totală este estimată la 20 milioane de euro, dintre care cinci milioane de euro (18,5 milioane de lei) reprezintă cofinanţare de la Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice. Centrul de prelucrare a oţelului va avea o capacitate proiectată de 130.000 de tone/an, existând posibilitatea extinderii producţiei la 260.000 de tone/an de tablă fină procesată. "Voestalpine" a cumpărat terenul de 40.000 mp de la Primăria Giurgiu, în anul 2007.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS