Comisia Europeană lansează patru noi proceduri legale împotriva Marii Britanii

N.R.
Internaţional / 22 iulie

Comisia Europeană lansează patru noi proceduri legale împotriva Marii Britanii

Comisia Europeană a lansat, astăzi, patru noi proceduri legale împotriva Marii Britanii, după ce Camera inferioară a Parlamentului britanic a aprobat un proiect de lege prin care se anulează unele dintre reglementările Protocolului nord-irlandez, potrivit News.ro.

Comisia, care monitorizează relaţiile dintre UE şi Marea Britanie, a precizat că refuzul Marii Britanii de a se angaja în negocieri semnificative cu privire la protocolul care guvernează aceste acorduri comerciale şi adoptarea de către Camera Comunelor a proiectului de lege privind Protocolul Irlandei de Nord subminează spiritul de cooperare.

Aceasta este a şaptea "procedură de încălcare a dreptului comunitar" pe care Comisia Europeană a lansat-o pentru eşecul Marii Britanii de a respecta angajamente comerciale cu Irlanda de Nord ale acordului Brexit convenit de ambele părţi.

Procedurile ar putea duce la aplicarea de către Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a amenzilor, deşi probabil că acest lucru nu s-ar întâmpla timp de cel puţin un an.

Londra a propus anularea unor controale asupra mărfurilor din restul Regatului Unit care sosesc în provincia britanică şi a contestat rolul CJUE de a decide asupra părţilor acordului post-Brexit convenit de UE şi Marea Britanie.

Cele patru noi proceduri legale nu se referă la noile planuri ale Marii Britanii, ci la acuzaţia că Marea Britanie nu a implementat protocolul.

Provincia britanică face parte din piaţa unică a mărfurilor a UE, ceea ce înseamnă că importurile din restul Regatului Unit sunt supuse declaraţiilor vamale şi uneori necesită controale la sosirea lor.

Aranjamentul a fost stabilit pentru a evita restabilirea controalelor la frontieră între Irlanda de Nord şi Irlanda, membră a UE, dar a provocat partidele unioniste pro-britanice prin crearea unei frontiere în Marea Irlandei.

Comisia a acuzat Marea Britanie că nu a respectat cerinţele vamale pentru mărfurile care sunt transportate din Irlanda de Nord în Marea Britanie, că nu a transpus reglementările UE privind accizele în general şi impozitele la alcool şi că nu a implementat reglementările UE privind impozitul pe vânzări pentru comerţul electronic.

Comisia a dat Marii Britanii termen de două luni să răspundă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro