Comisia Europeană solicită ţării noastre şi altor 5 state membre să prezinte hărţi actualizate de risc de inundaţii

V.G.
Politică / 29 septembrie

Comisia Europeană solicită ţării noastre şi altor 5 state membre să prezinte hărţi actualizate de risc de inundaţii

Comisia Europeană solicită Bulgariei, Ciprului, Greciei, Lituaniei, Românieişi Slovaciei să îşi actualizeze hărţile de hazard şi de risc de inundaţii în conformitate cu Directiva care priveşte inundaţiile, potrivit unui comunicat transmis astăzi redacţiei.

Hărţile de hazard la inundaţii ar trebui să acopere zonele geografice care ar putea fi inundate, în timp ce hărţile de risc de inundaţii arată potenţialele consecinţe adverse asociate acestor scenarii de inundaţii. Aceste hărţi stau la baza elaborării planurilor de gestionare a riscului de inundaţii.

Inundaţiile din acest an din Bulgaria, precum şi inundaţiile catastrofale din Germania şi Belgia din iulie 2021 demonstrează importanţa tot mai mare a evaluării riscurilor de inundaţii în lumina impactului schimbărilor climatice. Inundaţiile pot, de asemenea, să elibereze poluanţi stocaţi în sol şi să îi răspândească şi mai mult. Statelor membre li s-a solicitat să raporteze cu privire la actualizările primelor lor hărţi de hazard la inundaţii şi ale primelor lor hărţi de risc de inundaţii până la 22 martie 2020.

Obiectivul este de a menţine hărţile adecvate scopului şi de a reduce consecinţele adverse ale inundaţiilor asupra sănătăţii umane, asupra mediului, patrimoniului cultural şi activităţii economice.

În februarie 2022, Comisia a trimis scrisori de punere în întârziere Bulgariei, Ciprului, Greciei, Lituaniei, României şi Slovaciei, deoarece nu au fost primite informaţii cu privire la acest proces.

De atunci, cele şase state membre încă nu au adoptat hărţi actualizate şi/sau nu au prezentat un raport Comisiei cu privire la acestea.

În consecinţă, Comisia a decis să emită avize motivate adresate celor şase state membre, care dispun acum de două luni pentru a răspunde şi a lua măsurile necesare. În caz contrar, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiţie a Uniunii Europene cu privire la aceste cazuri, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9297
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro