COMPANIA CARE PROMOVEAZĂ NORD STREAM 2:"Danemarca încearcă să întârzie lucrările la gazoductul Nord Stream2"

Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Compania care promovează Nord Stream 2 a declarat că "în ciuda rezervelor legale", aceasta a depus o cerere pentru a treia opţiune de traseu pentru gazoductul său de 11 miliarde de euro (12,44 miliarde de dolari) în apele daneze, în încercarea de a depăşi obiecţiile ridicate de autorităţile de la Copenhaga faţă de acest proiect, transmite Reuters.

Consorţiul Nord Stream 2 AG a prezentat deja autorităţilor daneze planurile pentru două rute posibile prin sudul insulei Bornholm din Marea Baltică, în zona economică exclusivă a Danemarcei, prima din aceste rute fiind prezentată în urmă cu peste doi ani, însă luna trecută i s-a cerut să prezinte o a treia opţiune.

Reprezentanţii Nord Stream 2 AG au apreciat că această solicitare poate fi văzută doar ca o încercare deliberată pentru a întârzia finalizarea proiectului. "Indiferent de propria sa evaluare legală, Nord Stream 2 AG este obligat să supună cea de-a treia propunere", a informat compania într-un comunicat.

"Analiza noastră preliminară este că această a treia rută este mai adecvată pe baza mai multor parametri de mediu şi siguranţă", a declarat Morten Christensen, un consilier din cadrul Agenţiei daneze pentru Energie, ca răspuns la criticile formulate de reprezentanţii Nord Stream 2 AG.

Gazoductul Nord Stream 2 este criticat de SUA, care acuză Germania că îşi majorează astfel dependenţa de gazul natural rusesc, precum şi de mai multe state din Europa de Est, Marea Baltică şi Nordul Europei, care se tem că Nord Stream 2 va creşte dependenţa UE de Moscova.

Reprezentanţii Nord Stream 2 AG susţin în continuare că gazoductul va fi gata la finele lui 2019, însă obstacolele ridicate de Danemarca ar putea întârzia finalizarea conductei. Agenţia daneză pentru Energie nu a putut estima când anume va fi eliberată o autorizaţie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS