Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”

Conducerea TVR a făcut achiziţii de peste un milion de lei de la o firmă, fără licitaţii

A.P.
Miscellanea /

Conducerea TVR a făcut achiziţii de peste un milion de lei de la o firmă, fără licitaţii

Conflict de interese în TVR?

Conducerea TVR a făcut achiziţii de peste un million de lei, prin încredinţare directă, de la o firmă din Călăraşi. Şeful serviciului care beneficiază de aceste achiziţii este un fost angajat al respectivei firme!

În urma unor sesizări primite din partea membrilor MediaSind TVR, potrivit cărora instituţia achiziţionează de la aceeaşi firmă, servicii de logistică, fără să organizeze licitaţii, Departamentul Investigaţii al Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind a solicitat conducerii TVR, prin adresa nr.204/28.05.2020, să răspundă la mai multe întrebări referitoare la contractele care fost încheiate cu SC INTER MEGA CONSTRUCT SRL, cu sediul social în Călăraşi, în perioada 1 ianuarie 2017-prezent (în ce cuantum, modalitatea de atribuire, notele de fundamentare etc). Totodată, am solicitat să ni se răspundă dacă conducerea TVR are cunoştinţă de faptul că şeful Serviciului Logistică din Srtv are sau a avut funcţii în această societate, şi dacă da, în ce perioadă şi dacă au existat conflicte de interese.

Răspunsul (foto), semnat de preşedintele-director general Doina Gradea, confirmă faptul că în perioada 2017-până în prezent, conducerea SRTv a încheiat 10 contracte, din care 8 contracte prin achiziţie directă şi 2 prin procedură simplificată cu aceeaşi firmă la care a fost angajat/colaborator tocmai persoana responsabilă de aceste contracte, şi anume şeful compartimentului logistic, Gheorghe Peres, poreclit de cunoscuţi "Bebe".

Conform declaraţiei sale de avere de pe site TVR (foto), depusă la începutul mandatului, Gheorghe Peres era angajatul acestei firme cu care TVR urma să încheie majoritatea contractelor de achiziţii de servicii de logistică!

O dovadă a strânselor legături dintre dl. Bebe, conducerea TVR şi firma SC INTER MEGA CONSTRUCT SRL este, printre altele, şi masina cu care circulă în prezent acesta, un BMW electric, înmatriculat pe aceeaşi firmă din Călăraşi. Şeful de la logistică vine nestingherit la serviciu cu maşina oferită spre folosinţă de firma alimentată cu contracte grase din bani publici, iar Doina Gradea nu spune nimic. Nu spune nimic nici atunci când dl. Bebe alimentează, folosind curentul instituţiei!? (foto )

De altfel, Gheorghe Pereş, nici măcar nu ascunde legăturile cu firma respectivă, pentru că pe portalul de social-media profesional LinkedIn, pe profilul personal el apărea drept "Consultant at Inter Mega Construct". (foto)

Precizăm că suma totală cheltuită în mod suspect de către TVR pentru achiziţii de servicii logistice de la firma agreată de conducerea TVR se ridică la 1.134.966 lei, aproximativ un sfert de million de euro!

Şeful acestui serviciu este fost coleg de trust cu actualul presedinte director general, Doina Gradea. Aceasta l-a angajat la TVR după ce a fost trimis în şomaj de ProTv.

SRJ MediaSind filiala MediaSind TVR va sesiza instituţiile abilitate pentru a judeca în ce măsură faptele prezentate se încadrează, sau nu, la capitolul conflict de interese.

În zilele următoare, Departamentul Investigaţii al SRJ MediaSind vă va prezenta şi modul în care Televiziunea Română a fost păgubită cu aproximativ două milioane de euro, de către persoane cu funcţii de conducere din TVR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

23 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1145
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5485
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3849
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.5738

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie