Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

CONFERINŢA AGRI-BUSINESS PE PROFIT / LAURENŢIU BACIU, LAPAR:"Neajunsurile fermierilor sunt enorme"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii /

"Neajunsurile fermierilor sunt enorme"

Ministrul Agriculturii a fost contrazis cu vehemenţă de Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), în ceea ce priveşte afirmaţiile referitoare la bunăstarea din agricultură şi la succesul din segmentul atragerii fondurilor europene. Şeful LAPAR susţine că lucrurile nu sunt atât de roz precum sunt prezentate de Petre Daea şi subliniază: "Ştim foarte bine şi priorităţile şi problemele din domeniu, ştim tot!"

Anul acesta agricol a fost unul atipic, foarte greu, începând cu primăvara foarte secetoasă, care a adus pagube însemnate mai ales la culturile de primăvară, apoi a plouat o lună în iulie şi s-au pierdut sume enorme, a anunţat Laurenţiu Baciu, menţionând: "Când am întrebat ministerul despre despăgubiri, ni s-a răspuns că nu avem legi, altfel ne-ar fi despăgubit. Cineva spunea, la o televiziune, că nu am avut niciun caz de calamitate (...), deşi doar eu am pierdut mai mult de 500.000 de euro în urma ploilor din vară. Am şi acum filmarea cum apa stătea trei metri desupra porumbilor. (...) Cred că rolul instituţiilor este să ne informeze corect şi să nu ne mintă. (...) Autorităţile susţin că am avut producţie record de porumb. Garantez că producţia nu a fost atât de mare, nu ştiu cui folosesc aceste dezinformaţii".

Conform domnului Baciu, accesarea fondurilor pentru agricultură a fost un dezastru. Domnia sa evidenţiază că sunt foarte multe speţe de abuz în teritoriu, atât din partea AFIR, cât şi dinspre APIA. "Unui fermier de la noi i se impută 30 de miliarde lei. Sunt foarte multe probleme cu care ne confruntăm. Neajunsurile pe care noi le avem sunt enorme, întotdeauna suntem în urmă şi copiem nereuşitele altora", a conchis Laurenţiu Baciu. Preşedintele LAPAR a menţionat că, de 30 de ani, s-a demonstrat că românii nu au gena asocierii, făcând referire la imposibilitatea unei societăţi comerciale de a beneficia de finanţare pentru irigaţii. "La noi, dacă faci asociaţii de udători beneficiezi de fonduri, dar ca simplă societate nu ai acces la bani. Însă, de 30 de ani, s-a demonstrat că românii nu au gena asocierii. Unde sunt doi, deja sunt prea mulţi".

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Ne-au distrus strainii sistemele de irigatii ??

    Tot romanii impreuna cu romii tigani au furat ce era de furat si distrus din aceste sisteme create sub comunisti!!! 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS