CONFERINŢA "BURSA" - ENERGIA ÎN PRIZĂPiaţa de energie, între scăderea consumului şi nevoia de eficientizare

Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Piaţa de energie, între scăderea consumului şi nevoia de eficientizare

Piaţa noastră de energie se zbate, de ceva vreme, între scăderea dramatică a consumului de electricitate şi de gaze şi nevoia de eficientizare a producţiei. Începând de anul trecut, piaţa a luat calea finalizării procesului de liberalizare, la sfârşitul căruia consumatorii vor plăti preţuri formate în funcţie de evoluţia cererii şi a ofertei.

Sectorul energetic a ajuns într-un punct de cotitură în evoluţia sa şi încearcă să-şi găsească singur echilibrul între doleanţele consumatorilor afectaţi de liberalizare şi nevoia de a-şi reaşeza producţia de electricitate pe baze competitive.

Dacă în prima jumătate a anului producătorii de energie s-au certat între ei, consumatorii s-au întors împotriva operatorilor din piaţă şi toată lumea a blamat dezvoltarea puternică a energiei regenerabile.

Conferinţa BURSA "Energia în priză: Liberalizarea pieţei energiei - efecte asupra economiei" a reuşit, ieri, să aducă laolaltă 150 de participanţi, care au început să dezbată constructiv problemele din piaţă.

Actorii importanţi ai pieţei, prezenţi la conferinţă, au evaluat şi dezbătut mai multe scenarii prin care energia să redevină "sângele economiei" şi să ajute industria să fie competitivă.

Participanţii la conferinţă au concluzionat că avem nevoie să definim care sunt acele capacităţi excedentare a producţiei de energie şi că trebuie să găsim o modalitate echilibrată de integrare a unităţilor noi de energie regenerabile într-o dezvoltare echilibrată pe termen lung.

Producţia de energie are nevoie de eficientizare pentru a putea livra industriei preţuri competivive. Unele unităţi termo sunt prea vechi pentru a fi retehnologizare şi trebuie să fie evaluate care sunt centralele care pot fi înlocuite cu unităţi noi, moderne, cu randament ridicat.

Pe piaţa gazelor, liberalizarea face ravagii în industrie, după cum au spus marii consumatorii prezenţi la conferinţă, care au subliniat că nu procesul în sine îi deranjează, ci modul în care este implemetată dereglementarea.

Energia rămâne în continuare unul dintre cele mai fierbinţi sectoare ale economiei noastre, în care actorii pieţei încearcă acum să-şi stabilească un drum, cu sau fără ajutorul autorităţilor.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS