CONFERINŢA BURSA: "ROLUL BĂNCILOR ÎN RESTRUCTURAREA COMPANIILOR"/ MIHAI IONESCU, ANEIR:"România are o mare criză de finanţare"

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

"România are o mare criză de finanţare"

Ţara noastră trece printr-o mare criză de finanţare, a spus Mihai Ionescu, secretarul general al Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR), subliniind: "În primele nouă luni ale acestui an, am înregistrat o creştere substanţială a exporturilor, în condiţiile în care 20% dintre exportatori au renunţat să mai fie activi pe piaţa mondială. România nu are o criză de comenzi externe, România are o mare criză de finanţare. Băncile se plâng că românii le-au dat ţeapă, scoţând în evidenţă nivelul creditelor neperformante, dar nu calculează nimeni cât au câştigat instituţiile bancare din creditele date în perioada de boom".

Potrivit lui Mihai Ionescu, speranţa oamenilor de afaceri este ca Ministerul Finanţelor Publice să prevadă, în buget, bani pentru capitalizarea băncilor de stat: "Pentru 2014 nu avem niciun ban prevăzut în buget pentru capitalizarea celor două bănci de stat. Autorităţile trebuie să întăreas­că băncile prin capitalizare şi prin fonduri de garantare".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS