CONFERINTA "ENERGIA ÎN PRIZA" - EDITIA A V-A/CORNELIU BODEA, CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI: "Sunt îngrijorat cu privire la resursele ţării noastre"

RAMONA RADU
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 8 septembrie 2017

"Sunt îngrijorat cu privire la resursele ţării noastre"

"Nu pot să nu mă întreb cine vor fi acei electricieni, acei specialişti, care vor participa la punerea în execuţie a investiţiilor pe care companiile din energie vor să le implementeze"

"Nu putem vorbi de segmentare în domeniul energiei"

Perspectivele pe care ţara noastră le are în sectorul energetic reprezintă un motiv de îngrijorare pentru specialişti. Domnul Corneliu Bodea, preşedintele Centrul Român al Energiei (CRE) şi CEO Adrem a menţionat, ieri: "Sunt îngrijorat cu privire la resursele ţării noastre. În urmă cu 10-15 ani, obişnuiam să subliniez importanţa resursei umane, a specialiştilor în energie. Realitatea actuală şi perspectivele pe care ţara noastră le are în acest domeniu mă îngrijorează".

Domnia sa susţine că, la noi în ţară, se remarcă lipsa proiectanţilor şi a inginerilor pregătiţi, care să aibă experienţă, precum şi a instalatorilor şi electricienilor.

Domnul Bodea a adăugat: "Vom putea aduce echipamente de la fabricile din afara ţării, dar va fi extrem de greu să aducem specialiştii necesari pentru a realiza investiţiile pe care companiile din domeniu îşi propun să le realizeze.

Doamna Corina Popescu (n.r. Preşedinte Directorat Transelectrica) a vorbit despre investiţii de aproximativ un miliard de lei, care trebuie făcute, acum, pe finalul perioadei de reglementare, şi nu pot să nu mă întreb, cu îngrijorare, cine vor fi acei electricieni, acei specialişti, care vor participa la punerea în execuţie a acestor investiţii, mai ales dacă vorbim de linii de înaltă tensiune".

Corneliu Bodea a subliniat faptul că situaţia în care se află sectorul energetic din ţara noastră, în prezent, poate fi cu greu îndreptată deoarece tinerii nu sunt interesaţi să profeseze ca electricieni, iar cei care deja lucrează în sector sunt tot mai puţini.

Preşedintele CRE a menţionat: "Indiferent de proiectele şi de parteneriatele pe care le-am face noi (n.r. cei din sectorul energetic) cu liceele, cu scopul de a atrage specialişti în domeniul energiei, ne va fi extrem de greu să îndreptăm situaţia, atâta timp cât fiecare tânăr are şansa de a obţine o diplomă de bacalaureat şi, cu destul de mare uşurinţă, are acces şi la studii superioare. Ne va fi greu să îi transformăm din jurişti în electricieni".

Corneliu Bodea: "Există o interdependenţă extrem de puternică între procesele de producţie, transport, distribuţie şi furnizare a energiei"

Corneliu Bodea a afirmat, ieri, că energia este un sector în care nu se poate vorbi de segmentări, precizând: "S-a menţionat de multe ori că există o interconectare între diferitele surse de energie. Între gaz şi electricitate, între cărbune şi electricitate, între electricitate şi termie, între toate acestea, există sinergie.

De asemenea, există o interdependenţă extrem de puternică în lanţul valoric pe care îl presupun producţia, transportul, distribuţia şi furnizarea energiei".

Domnul Bodea a amintit şi de faptul că CRE este implicat în şase proiecte de cercetare, în domeniul energiei, acordând importanţă şi cooperării regionale. În acest sens, ţara noastră va găzdui, în perioada 8-10 noiembrie o întânire între reprezentanţii sectorului de energie din China şi cei ai sectoarelor de energie din 16 ţări ale Europei Centrale şi de Est. La eveniment vor participa 30 de companii chineze, din domeniul energiei, şi numeroase companii de la noi şi din celelalte 16 state.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cand la Hidroelectrica politica de personal a facut-o un avocacat penal, angajatii sunt platiti la salarii de baza 2300 Ron cu responsabilitati majore ( zeci de milioane de euro) ce sa mai vorbim! Vom angaja juristi sa faca treaba electricienilor. Profitul imediat si dispretul profund fata de resursa umana. Vedeti ce este in constructii cu angajatii, nu se pot face lucrari de anvergura, nu ai cu cine, meseriasii sunt dincolo.In curand vor aparea pene de curent la inceput mai rare apoi din ce in ce mai dese, fara investitii serioase si personal platit adecvat asta ne asteapta.

Lansare carte
Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5830
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0141
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8429
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4379

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb