CONFERINTA "ENERGIA ÎN PRIZA" - EDITIA A V-A/PREMIERUL MIHAI TUDOSE:"Ţara noastră nu trebuie să mai depindă energetic de nimeni"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 8 septembrie 2017

"Ţara noastră nu trebuie să mai depindă energetic de nimeni"

"Este absolut necesar să utilizăm banii europeni pentru dezvoltarea infrastructurii de transport şi de energie electrică"

Energia este un domeniu strategic pentru România, cu obiective clare şi realizabile: creşterea independenţei şi a securităţii energetice, conform mesajului premierului Mihai Tudose, transmis de către Gabriel Andronache, consilier de stat în Guvern.

"Pe fond, ţara noastră nu trebuie să mai depindă energetic de nimeni, de aceea am intensificat eforturile pentru finalizarea strategiei energetice a României. Proiectul strategiei, aflat în lucru la Ministerul Energiei, va conţine lista cu investiţiile prioritare din sector, precum unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă, hidrocentrala Tarniţa şi un grup nou la Complexul Energetic Oltenia. Strategia va fi promovată prin lege", spune premierul.

Domnia sa menţionează: "În acelaşi timp, avem în vedere rolul pe care România poate şi trebuie să-l aibă în cadrul UE, dar şi la nivel regional. Este absolut necesar să utilizăm banii europeni pentru dezvoltarea infrastructurii de transport şi de energie electrică. Infrastructura rămâne în continuare un element al dezvoltării uniunii energetice europene, implementarea punctelor de interes comun fiind baza pe care se va dezvolta uniunea. Ţara noastră poate câştiga din negocierile la nivelul UE pentru infrastructura de tranzit, care ar creşte veniturile din tranzit şi ar asigura şi mai multe surse de energie pentru consumatorii interni".

Nevoile investiţionale mari identificate în procesul de constituire a uniunii energetice reprezintă o provocare, în opinia premierului, care adaugă că instrumentele europene care sunt la dispoziţia statelor membre (fonduri) trebuie utilizate la maxim în acest context. La nivel regional, prioritatea României pentru interconectare energetică trebuie să fie cu Republica Moldova, mai afirmă Mihai Tudose.

Pe segmentul gazelor naturale, realizarea proiectului BRUA rămâne o prioritate pentru România, conform premierului care a precizat: "Vom finaliza toate lucrările aferente primei faze a proiectului până în anul 2019".

"Îmbunătăţirea eficienţei energetice este un alt obiectiv strategic al politicii energetice naţionale, datorită contribuţiei majore pe care o are la realizarea siguranţei alimentării cu energie, dezvoltării durabile şi competitivităţii, la economisirea resurselor energetice primare", mai subliniază Mihai Tudose.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Regret ca Mihai Tudose crede asa ceva ..de fapt el nu stie nimic ... compozitia e a lui ASndronache ... Strategia e o gluma .. daca scrii in ea ca "incalzirea cu lemne e traditie la romani :" nu mai e de adugat nimic "Tara noastra nu trebuie sa depinda de nimeni "" numai ca stam in deficit de energie de peste O MIE de megawati cu care ne ajutam ... dela inclusiv bulgari ?!?!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro