Abonament gratuit

CONFERINŢA NAŢIONALĂ CYBERSECURITY / CĂLIN RANGU, ASF:"România are cel mai slab securizat card de identitate din zona euro"

A.S.
Ziarul BURSA #Companii #IT /

"România are cel mai slab securizat card de identitate din zona euro"

Ţara noastră are cel mai slab securizat card de identitate din zona euro, a precizat, ieri, Călin Rangu, director, Direcţia Protecţia Consumatorilor din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Domnia sa a subliniat că marea problemă în sistemul financiar o reprezintă cardurile de identitate bancare şi a precizat: "Dacă vorbim de securitate cibernetică, vorbim de identitate, vorbim de active şi vorbim de încredere. Toată identitatea dumneavoastră, la momentul acesta, este electronică, activele dumneavoastră pe piaţa financiară, la bursă, la Depozitarul Central, este numai sub formă dematerializată, iar un atac cibernetic o să vă şubrezească încrederea, pentru că nu veţi şti ce s-a întâmplat cu banii dumneavoastră".

Potrivit domniei sale, partea de protecţie a consumatorului e foarte importantă la nivelul conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), iar pe lângă legea securităţii cibernetice trebuie adoptată şi o lege aferentă IT-ului, pentru ca cetăţenii să beneficieze de servicii de securitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie