CONSILIUL UNIC DE REZOLUŢIE CĂTRE BĂNCI:"Nu opriţi pregătirile de Brexit"

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Elke Koenig, şefa SRB (sursa foto: https://srb.europa.eu)

Elke Koenig, şefa SRB (sursa foto: https://srb.europa.eu)

Băncile din UE ar trebui să meargă înainte cu pregătirile pentru ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar (Brexit), în ciuda amânării acestui proces până în octombrie, potrivit Consiliului Unic de Rezoluţie Bancară (SRB).

"Nu este un secret că, odată cu amâ­narea Brexit, unele dintre activităţile pe care băncile le-au programat au fost încetinite", a declarat, potrivit Business Day, Elke Koenig, şefa SRB, în Parlamentul European, adăugând: "Mesajul meu este că nu există vreun motiv pentru amânare. Pregătiţi-vă, organizaţi-vă".

Iniţial, băncile s-au grăbit să se pregătească pentru primul termen de ieşire a Regatului Unit din UE, care a fost stabilit în 29 martie. Odată cu amânarea acestuia până la 31 octombrie, băncile şi-au încetinit planurile de relocare a activităţilor şi angajaţilor din Londra în centre noi sau existente din UE.

Extinderea huburilor din UE cu activităţile desfăşurate până acum în Londra ar putea afecta planurile de rezoluţie bancară ale SRB. Consiliului Unic de Rezoluţie Bancară trebuie să se asigure că peste 100 de instituţii de credit de importanţă sistemică din zona euro ar putea fi salvate fără să beneficieze de banii contribuabililor sau fără să creeze şocuri economice majore.

Conform spuselor lui Elke Koenig, fondul de salvare al SRB, destinat băncilor, la care instituţiile de credit trebuie să contribuie, a ajuns la 33 de miliarde de euro şi este în grafic să atingă 60 de miliarde de euro în 2023.

Parlamentarii europeni au întrebat oficialul SRB dacă această entitate ar trebui să oblige băncile să dezvăluie mai multe detalii despre solvabilitatea lor, aşa cum se întâmplă în Statele Unite, iar Koenig a spus că instituţiile creditoare ar trebui să devină mai transparente, în timp.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS