Conted i-a suspendat lui Hamidi Hassami 29% din drepturile de vot

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Companii /

Conted i-a suspendat lui Hamidi Hassami 29% din drepturile de vot

Conducerea Conted (CNTE) i-a suspendat omului de afaceri Hamidi Hassami, care a devenit în luna noiembrie a anului trecut acţionarul majoritar al producătorului de textile din Dorohoi, dreptul de vot pentru 69.962 de acţiuni, reprezentând 29,245% din totalul titlurilor cu drept de vot, în conformitate cu legislaţia în vigoare şi regulamentul nr. 5 al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), se arată într-o notă remisă ieri de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Depozitarul Central înregistrând în evidenţele proprii decizia Conted.

Conform legislaţiei în vigoare, Hamidi Hassami va trebui să organizeze, în termen de cel mult două luni, o ofertă publică adresată tuturor celorlalţi acţionari ai societăţii.

Potrivit art. 37, alineatul 1, din legea 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă, "o persoană care, ca urmare a achiziţiilor sale (...), deţine valori mobiliare emise de un emitent, care adăugate la deţinerile sale anterioare (...) îi conferă acestuia, direct sau indirect, mai mult de 33% din drepturile de vot asupra emitentului, este obligată să lanseze o ofertă publică adresată tuturor deţinătorilor de valori mobiliare, la un preţ echitabil şi având ca obiect deţinerile (...) numai târziu de două luni de la momentul atingerii respectivei deţineri".

În prezent, Hamidi Hassami nu mai poate achiziţiona, până după realizarea ofertei, prin alte operaţiuni, titluri ale emitentului, potrivit legii.

Domnia sa a ajuns la o deţinere de 62,12% din Conted în urma realizării a trei transferuri de tip "deal" în data de 22 noiembrie, în cadrul căreia a cumpărat un număr de 133.993 acţiuni CNTE de la alţi trei acţionari, echivalentul a 55,89% din companie, pentru suma cumulată de 3,08 milioane de lei. În urma tranzacţiilor, preşedintele Consiliului de Administraţie, Marian Popa, precum şi Nelu Pujină şi Valeria Negreanu şi-au înstrăinat complet deţinerile avute la producătorul de îmbrăcămite din Dorohoi.

Hamidi Hassami este un om de afaceri domiciliat în Paris, director general al HMD Sarl, companie specializată în comerţul cu amănuntul a articolelor de îmbrăcăminte, unul dintre clienţii tradiţionali ai producătorului de îmbrăcăminte din Dorohoi.

"Prin HMD societatea a lucrat pentru Zara, Celio, Jules, Olly Gan, Cyrillus, Oliphill, Devred, Brice, Massimo Dutti, Zadig & Voltaire, Vitro - Cotton, De - Fursac, Bennavita, Sandro, Cerutti, Vicks, Agnes, Bash, Gresley, Lacoste, Vicomte, Delalui, Charles le Golf, Sam Daniels", se arată în raportul pentru anul trecut al Conted.

La finalul primelor nouă luni ale acestui an, societatea din Dorohoi afişa o pierdere de aproape 1,35 milioane de lei, peste cea suferită în aceeaşi perioadă a anului trecut, de 0,19 milioa­ne de lei, în timp ce vânzările au coborât cu 28,35%, până la 7,9 milioane de lei.

În principal, Conted produce confecţii textile în sistem lohn, precum şi textile cu propriile sale stofe (importate din Franţa, Italia, Spania, Turcia etc.) şi auxiliare, după dorinţa clientului (CMT - cut-make-trim).

Raportat la cotaţia emitentului din data de 3 ianuarie 2019, de 21,6 lei, valoarea de piaţă a companiei la BVB era de 5,17 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS