ZIARUL BURSA

09 ianuarie
Fotografie de MAKE

GUVERNATORUL BNR MUGUR ISĂRESCU:"«Taxa pe lăcomie» - o bombă aruncată în prag de Crăciun"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 09 ianuarie

Isărescu: "Ordonanţa de Urgenţă adoptată la finalul lui 2018 este o trăsnaie pe care nici nu ştii de unde s-o apuci, am citit-o şi pe faţă şi pe dos şi are pasaje întregi pe care nu le înţelegem" 

Taxa pe lăcomie este o bombă aruncată în prag de Crăciun, consideră Guvernatorul BNR Mugur Isărescu. Acesta s-a arătat, ieri, extrem de deranjat de taxa pe active, care a intrat în vigoare de la întâi ianuarie anul curent, dar şi de declaraţiile făcute, zilele trecute, de ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici.

Conducerea Armatei Române, la cheremul politicienilor

SCANDALUL DIN FRUNTEA STATULUI MAJOR GENERAL CONTINUĂConducerea Armatei Române, la cheremul politicienilor

George MarinescuPolitică / 09 ianuarie

Senatorul Vergil Chiţac, amiral şi fost rector al Academiei Navale Mircea cel Bătrân: "În situaţia din zonă, în condiţiile acestea, noi nu ne putem permite să avem un deranj mare la conducerea Armatei Române" 

Guvernul a atacat în contencios administrativ decretul prezidenţial, prin care Klaus Iohannis a prelungit cu un an mandatul şefului Statului Major al Armatei, Nicolae Ciucă.

Irlanda nu va bloca o posibilă amânare a Brexitului

Irlanda nu va bloca o posibilă amânare a Brexitului

A.V.Internaţional / 09 ianuarie

Autorităţile din Irlanda au declarat, ieri, că nu vor bloca o posibilă solicitare din partea Londrei de amânare a ieşirii Marii Britanii din UE (Brexit), după ce un cotidian a informat că oficialii Regatului Unit şi cei europeni au luat în discuţie eventualitatea extenderii procesului de "divorţ" de blocul comunitar.

 "Nu există nicio bază pentru justificarea unor taxe discriminatorii şi netemeinice"

DIGI CRITICĂ OUG 114/2018 "Nu există nicio bază pentru justificarea unor taxe discriminatorii şi netemeinice"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 09 ianuarie

Măsurile incluse în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului n.r. 114/2018, ce deja a fost publicată în Monitorul Oficial, sunt nefavorabile dezvoltării sectorului de comunicaţii electronice şi de energie din ţara noastră, în condiţiile în care cresc semnificativ, fără o consultare corespunzătoare şi fără vreo justificare serioasă, povara fiscală asupra operaţiunilor din aceste sectoare, restricţionând astfel investiţiile şi afectând clienţii, atrag atenţia reprezentanţii Digi Communications NV (DIGI), printr-o notificare semnată de Serghei Bulgac, directorul general al companiei, care a fost remisă Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Tragicul caz de corupere a unei oarbe ce mînuia o sabie

Cornel CodiţăEditorial / 09 ianuarie

Cornel Codiţă

Fragilitatea instituţională este, de departe, cea mai gravă şi persistentă boală socială a României. De cînd s-a născut ea şi aspiraţia ei precară spre modernitate şi pînă astăzi. Iar cînd spun fragilitate mă refer, precis, la două aspecte.

Ediţia din 09.01.2019
Ediţia din 11.12.2019
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle
Studenţii se simt "parţial înşelaţi" de actuala putere

Studenţii se simt "parţial înşelaţi" de actuala putere

Octavian DanCultură / 09 ianuarie

Studenţii au început să-şi manifeste nemulţumirile legate de subfinanţarea învăţământului, chiar dacă pe partea de "beneficii" directe o parte dintre promisiunile actualei puteri au fost onorate. Alianţa Naţională a Organizaţiilor...

TEHNOLOGIEVal de lansări pe piaţa electronicelor

O.D.Companii / 09 ianuarie

Începutul de an aduce după sine un val de lansări în materie de electronice. Căşti ultra-performante, televizoare 4K, 8K, sisteme audio de ultima generaţie ... vor fi prezentate publicului la diverse târguri.

HTC a prezentat la CES 2019 două noi...

Nebunia ştiinţei: bebeluşi modificaţi genetic

Nebunia ştiinţei: bebeluşi modificaţi genetic

Companii / 09 ianuarie

Cercetătorul chinez care a afirmat anul trecut că a creat primii copii "modificaţi genetic'' ar fi pus în pericol vieţile acestora şi nu ar avea pregătire în domeniul biologiei, susţine geneticianul britanic Robin Lovell-Badge.

MACRO NEWSLETTER-9 Ianuarie 2019

MACRO NEWSLETTER-9 Ianuarie 2019

Macroeconomie / 09 ianuarie

Preţurile de consum din Turcia şi-au temperat creşterea anuală şi în decembrie 2018 până la 20,3%, de la 21,6% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,4%, după un declin de 1,4% în luna precedentă. Preţurile alimentelor şi-au...

"Exportăm" securitate cibernetică!

Companii / 09 ianuarie

Cyber Smart Defence (CSD), companie de securitate cibernetică fondată şi condusă de antreprenori autohtoni, se află în al treilea an consecutiv de dublare a cifrei de afaceri. Grupul de companii (fondate şi conduse de Mădălin Dumitru), care...

John Pearson, noul CEO DHL Express Global

A.V.Internaţional / 09 ianuarie

John Pearson a preluat, la începutul anului curent, funcţia de director executiv (CEO) al DHL Express Global, înlocuindu-l pe Ken Allen, care va deveni CEO al nou-înfiinţatei divizii DHL eCommerce Solutions, potrivit anunţului făcut ieri de...

DTLAWYERS
Apanova
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo