ZIARUL BURSA

09 ianuarie 2019
Ediţia din 22.09.2023
Fotografie de MAKE

GUVERNATORUL BNR MUGUR ISĂRESCU:"«Taxa pe lăcomie» - o bombă aruncată în prag de Crăciun"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 9 ianuarie 2019

Isărescu: "Ordonanţa de Urgenţă adoptată la finalul lui 2018 este o trăsnaie pe care nici nu ştii de unde s-o apuci, am citit-o şi pe faţă şi pe dos şi are pasaje întregi pe care nu le înţelegem" 

Taxa pe lăcomie este o bombă aruncată în prag de Crăciun, consideră Guvernatorul BNR Mugur Isărescu. Acesta s-a arătat, ieri, extrem de deranjat de taxa pe active, care a intrat în vigoare de la întâi ianuarie anul curent, dar şi de declaraţiile făcute, zilele trecute, de ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici.

Conducerea Armatei Române, la cheremul politicienilor

SCANDALUL DIN FRUNTEA STATULUI MAJOR GENERAL CONTINUĂConducerea Armatei Române, la cheremul politicienilor

George MarinescuPolitică / 9 ianuarie 2019

Senatorul Vergil Chiţac, amiral şi fost rector al Academiei Navale Mircea cel Bătrân: "În situaţia din zonă, în condiţiile acestea, noi nu ne putem permite să avem un deranj mare la conducerea Armatei Române" 

Guvernul a atacat în contencios administrativ decretul prezidenţial, prin care Klaus Iohannis a prelungit cu un an mandatul şefului Statului Major al Armatei, Nicolae Ciucă.

Irlanda nu va bloca o posibilă amânare a Brexitului

Irlanda nu va bloca o posibilă amânare a Brexitului

A.V.Internaţional / 9 ianuarie 2019

Autorităţile din Irlanda au declarat, ieri, că nu vor bloca o posibilă solicitare din partea Londrei de amânare a ieşirii Marii Britanii din UE (Brexit), după ce un cotidian a informat că oficialii Regatului Unit şi cei europeni au luat în discuţie eventualitatea extenderii procesului de "divorţ" de blocul comunitar.

 "Nu există nicio bază pentru justificarea unor taxe discriminatorii şi netemeinice"

DIGI CRITICĂ OUG 114/2018 "Nu există nicio bază pentru justificarea unor taxe discriminatorii şi netemeinice"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 9 ianuarie 2019

Măsurile incluse în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului n.r. 114/2018, ce deja a fost publicată în Monitorul Oficial, sunt nefavorabile dezvoltării sectorului de comunicaţii electronice şi de energie din ţara noastră, în condiţiile în care cresc semnificativ, fără o consultare corespunzătoare şi fără vreo justificare serioasă, povara fiscală asupra operaţiunilor din aceste sectoare, restricţionând astfel investiţiile şi afectând clienţii, atrag atenţia reprezentanţii Digi Communications NV (DIGI), printr-o notificare semnată de Serghei Bulgac, directorul general al companiei, care a fost remisă Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Tragicul caz de corupere a unei oarbe ce mînuia o sabie

Cornel CodiţăEditorial / 9 ianuarie 2019

Cornel Codiţă

Fragilitatea instituţională este, de departe, cea mai gravă şi persistentă boală socială a României. De cînd s-a născut ea şi aspiraţia ei precară spre modernitate şi pînă astăzi. Iar cînd spun fragilitate mă refer, precis, la două aspecte.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Studenţii se simt "parţial înşelaţi" de actuala putere

Studenţii se simt "parţial înşelaţi" de actuala putere

Octavian DanCultură / 9 ianuarie 2019

Studenţii au început să-şi manifeste nemulţumirile legate de subfinanţarea învăţământului, chiar dacă pe partea de "beneficii" directe o parte dintre promisiunile actualei puteri au fost onorate. Alianţa Naţională a Organizaţiilor...

TEHNOLOGIEVal de lansări pe piaţa electronicelor

O.D.Companii / 9 ianuarie 2019

Începutul de an aduce după sine un val de lansări în materie de electronice. Căşti ultra-performante, televizoare 4K, 8K, sisteme audio de ultima generaţie ... vor fi prezentate publicului la diverse târguri.

HTC a prezentat la CES 2019 două noi...

Nebunia ştiinţei: bebeluşi modificaţi genetic

Nebunia ştiinţei: bebeluşi modificaţi genetic

Companii / 9 ianuarie 2019

Cercetătorul chinez care a afirmat anul trecut că a creat primii copii "modificaţi genetic'' ar fi pus în pericol vieţile acestora şi nu ar avea pregătire în domeniul biologiei, susţine geneticianul britanic Robin Lovell-Badge.

BMW a raportat vânzări record pentru 2018

Internaţional / 9 ianuarie 2019

Producătorul german de maşini de lux Bayerische Motoren Werke AG (BMW) a vândut, anul trecut, 2,5 milioane de vehicule BMW, Mini şi Rolls Royce, ceea ce reprezintă un nivel record, transmit DPA şi Reuters.

MACRO NEWSLETTER-9 Ianuarie 2019

MACRO NEWSLETTER-9 Ianuarie 2019

Macroeconomie / 9 ianuarie 2019

Preţurile de consum din Turcia şi-au temperat creşterea anuală şi în decembrie 2018 până la 20,3%, de la 21,6% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,4%, după un declin de 1,4% în luna precedentă. Preţurile alimentelor şi-au...

"Exportăm" securitate cibernetică!

Companii / 9 ianuarie 2019

Cyber Smart Defence (CSD), companie de securitate cibernetică fondată şi condusă de antreprenori autohtoni, se află în al treilea an consecutiv de dublare a cifrei de afaceri. Grupul de companii (fondate şi conduse de Mădălin Dumitru), care...

John Pearson, noul CEO DHL Express Global

A.V.Internaţional / 9 ianuarie 2019

John Pearson a preluat, la începutul anului curent, funcţia de director executiv (CEO) al DHL Express Global, înlocuindu-l pe Ken Allen, care va deveni CEO al nou-înfiinţatei divizii DHL eCommerce Solutions, potrivit anunţului făcut ieri de...

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

PE SCURT

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo