Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

Contract de 275 de milioane de lei pentru modernizarea a zece avioane IAR 99 din dotarea MApN, semnat cu Avioane Craiova

J.P.
Companii /

Contract de 275 de milioane de lei pentru modernizarea a zece avioane IAR 99 din dotarea MApN, semnat cu Avioane Craiova

Premierul Ludovic Orban, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şi cel al Economiei, Virgil Popescu, au participat, vineri, la Avioane Craiova, la semnarea unui contract în valoare de 275 de milioane de lei, pentru modernizarea a zece avioane IAR 99 aflate în dotarea MApN. Totodată, Avioane Craiova va fi declarată Centru naţional de mentenanţă IAR 99, conform news.ro.

"Valoarea totală a contractului este de 275 de milioane de lei fără TVA, are o durată de realizare de 48 de luni, primul avion aşteptăm să intre în testele de verificare după 22 de luni şi astfel, la finalul celor patru ani, să putem să avem toate cele 10 avioane modernizate. Avem speranţa că acest echipament va asigura suportul tehnic pentru ceea ce înseamnă pregătirea tinerilor piloţi din Forţele Aeriene Române astfel încât să poată să facă trecerea pe avioanele supersonice F16", a declarat ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, după participarea la evenimentul de semnare a contractului "Revitalizarea şi modernizarea aeronavelor IAR 99 Standard din dotarea MApN, în configuraţia IAR 99 SN".

La rândul său, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că acest contract vizează modernizarea a zece avioane IAR 99.

"Deseară, în şedinţa de Guvern, vom întregi acest lucru al Avioanelor Craiova şi vom aproba un memorandum prin care Avioane Craiova va fi declarat Centru naţional de mentenanţă IAR 99 în aşa fel încât Avioane Craiova să fie de referinţă pentru modernizarea acestor avioane", a spus el.

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre programul de înzestrare a Armatei.

"România a aprobat un program de înzestrare în valoare de peste 90 de miliarde, program de zece ani, program care să asigure României toate capacităţile de apărare, să permită Armatei Române să fie pregătită în orice moment să facă faţă oricărei situaţii. Ştim că România e la răscruce de vânturi, unde se întâlnesc plăci tectonice şi din acest motiv noi trebuie să investim în apărare, să investim în dezvoltarea capabilităţilor defensive, să investim în pregătirea militarilor români", a afirmat Orban.

El a menţionat că obiectivul este acela de a asigura dezvoltarea economică, de a dezvolta sau de a menţine capacităţi industriale, de a genera locuri de muncă, de a asigura transfer tehnologic, transfer de know-how.

"(...) de asemenea, urmărim obiectivul de a obţine cât mai multe investiţii în cercetare, inovare, dezvoltare. Prin mecanismele gândite în cadrul contractelor pe care le vom face, de înzestrare, avem ca obiectiv clar stabilit acela de a crea cât mai multe locuri de muncă bine plătite pentru români. Se ştie că în industria de apărare, care este o industrie de înaltă tehnologie, este nevoie de oameni bine pregătiţi, inteligenţa românească există din belşug, avem oameni bine pregătiţi, totul este ca ei să aibă cu adevărat unde să îşi exercite profesia, abilităţile meseriei şi să poată să genereze plusvaloare. Urmărim ca acest program de înzestrare şi alte programe ulterioare care vor veni, să permită un avans tehnologic important, care de asemenea să aibă efecte benefice şi pentru industria civilă, în mod evident", a declarat premierul.

El a susţinut că în februarie, la vizita anterioară la Craiova, puţină lume a crezut că se va semna acest contract.

"Iată că acest contract este semnat. Sigur că noi, ca guvern, mai avem un ultim act de adoptat, un memorandum de asigurare a garanţiei de bune execuţii şi de garanţia pentru avans, memorandum pe care îl vom adopta în cursul şedinţei de guvern din această seară. În rest, rămâne la priceperea, competenţa echipei de la Întreprinderea de Avioane Craiova să deruleze acest contract în cele mai bune condiţii şi să utilizeze toate oportunităţile care pot să rezulte din derularea acestui contract", a încheiat Orban.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ORBANE , CHIAR N-AI CE FACE CU BANII TARII ??? NU ESTI SANATOS LA CAP ??? IN CE TE-AI BAGAT ??? ADICA TE SCUZ , CA ESTI POLITICIAN , NU SPECIALIST IN AVIATIE , CE STII TU DE AVIOANE , SI MAI ALES , DE MANARIILE SI EXCROCHERIILE CARE SE FAC LA FIRMELE DE STAT DIN ACEST DOMENIU , SI MAI ALES LA ''''''' AVIOANE CRAIOVA ''''''' ??? ACEASTA FIRMA ESTE CAPUSATA DE ANI SI ANI DE ZILE , LA SCARA MARE , DE PROPRIA EI CONDUCERE , CARE ESTE FORMATA DINTR-O ADUNATURA DE TICALOSI , TOTI , NISTE BORFASI DE ELITA !!! ADUSI SI PUSI ACOLO POLITIC , FARA NICI O LEGATURA CU DOMENIUL RESPECTIV , SINGURA LOR GRIJE PRINCIPALA , A FOST DELAPIDAREA SISTEMATICA A FONDURILOR SOCIETATII , PRIN CONTRACTE ONEROASE , SI TRANSFERAREA BANILOR , IN PROPRIILE BUZUNARE !!! MAI SANT SI RAI DE PLATA , AVAND ZECI DE MILIOANE DE LEI RESTANTE PERMANENTE , LA FONDUL DE STAT , SI ALTE ZECI DE MILIOANE , LA FONDUL ASIGURARILOR SOCIALE !!! ACTIUNEA COMPANIEI , PE BURSA DE LA BUCURESTI , CATEGORIA AERO , ESTE O RUINA !!! PRACTIC , AU ADUS FIRMA , IN PRAGUL FALIMENTULUI !!! CE MANARII SE FAC IN CONTINUARE , CE COMPLICITATI , SI CUM A AJUNS SA FIE SEMNAT UN CONTRACT DE O ASEMENEA IMPORTANTA PENTRU ROMANIA , CU ASEMENEA EXCROCI , RAFINATI SI SUPER-CALIFICATI ??? PRACTIC , CEI 275 000 000 DE LEI , SE VOR VARSA INTR-O ENORMA GAURA NEAGRA , FARA SA SE FACA MARE LUCRU , MAJORITATEA BANILOR AJUNGAND IN MAINILE MAFIOTILOR , ATAT A CONDUCERII FIRMEI , CAT SI A CELOR CARE , CU BUNA STIINTA , AU SEMNAT ACEST CONTRACT !!! EI STIU FOARTE BINE , CA SINGURA FIRMA CALIFICATA SA FACA ACEST LUCRU , DECI SA MODERNIZEZE CU ADEVARAT ACESTE COSCIUGE PRAPADITE , NUMITE IAR 99 , IN MOD SINCER , CINSTIT SI ONEST , FARA MANARII SI SPAGA CERUTA , ESTE AEROSTAR BACAU !!! PE LANGA EA , AVIOANE CRAIOVA ESTE O RUINA , CACI ACOLO , NU S-A MAI MODERNIZAT NIMIC DIN TIMPUL LUI CEAUSESCU , DOAR S-A FURAT SISTEMATIC !!! CE SPUNE ORBAN ??? CA , ''''''' RAMANE LA PRICEPEREA SI COMPETENTA ECHIPEI DE LA AVIOANE CRAIOVA , SA DERULEZE CU BINE ACEST CONTRACT '''''''' ??? DE UNDE PRICEPERE ??? DE UNDE COMPETENTA ??? CAND ACOLO , PRACTIC , NUMAI S-A FURAT , DE-A LUNGUL TIMPULUI ??? MAI OAMENI BUNI , SANTETI TICNITI ??? HAI ORBAN E PROST , DAR VOI CEILALTI ??? VOI , SANTETI VICLENI SI SMECHERI !!! SIMTITI CLINCHET , SI ZORNAIT DE BANI SERIOSI , IN BUZUNARELE VOASTRE !!! LINII DE ANSAMBLARE !!! PIESE DE SCHIMB !!! AUZI , ''''''' CENTRU NATIONAL DE MENTENANTA ''''''' !!! MAI CURAND , ''''''' CENTRU NATIONAL DE JEFUIRE A CELOR 2 % , DIN PIB - ul ROMANIEI '''''' !!! DIN BANI , CAIMACUL V-A AJUNGE IN MAINILE CONDUCERII POLITICE A FABRICII !!! LAPTELE BUN SI GRAS , IN MAINILE CELOR CARE AU SEMNAT ACEST CONTRACT , DE LA MAPN !!! SI ZATUL ...........

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

18 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8582
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0972
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5132
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3220
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.4245

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie