Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

CORONAVIRUSIATA: Pierderi nete de 84 miliarde de dolari în 2020 pentru companiile aeriene

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi /

IATA: Pierderi nete de 84 miliarde de dolari în 2020 pentru companiile aeriene

Criza provocată de coronavirus ar putea provoca liniilor aeriene pierderi nete de 84,3 miliarde de dolari în 2020, urmate de pierderi în valoare de 15,8 miliarde de dolari în 2021, a anunţat Asociaţia Internaţională de Transportat Aerian (IATA), potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Conform celor mai recente prognoze ale IATA, cifra de afaceri globală a companiilor aeriene se va reduce la jumătate în acest an, până la 419 miliarde de dolari, pentru a urca la 598 miliarde de dolari în anul următor. De asemenea, traficul aerian de pasageri ar urma să scadă cu 36% în acest an. Contracţia din 2020 va fi urmată de o relansare de 55% în 2021, însă chiar şi aşa va rămâne sub nivelul înregistrat în 2019.

"Din punct de vedere financiar, 2020 va fi cel mai prost an din istoria aviaţiei", a declarat directorul general de la IATA, Alexandre de Juniac, care a adăugat: "Comparativ, companiile aeriene din întreaga lume au pierdut 31 de miliarde de dolari în urma crizei financiare globale din 2008 şi 2009. Nu există termen de comparaţie pentru dimensiunea acestei crize".Totodată, potrivit estimărilor IATA, călătoriile aeriene nu se va întoarce la nivelurile anterioare COVID-19 până la sfâr itul anului 2024.

Directorul IATA a atras atenţia şi asupra gradului de îndatorare a companiilor aeriene în perioada următoare. În timp ce "companiile aeriene au intrat în 2020 cu o formă financiară relativ bună", măsurile de ajutor financiar adoptate de guverne "au împiedicat falimentul companiilor aeriene dar au umflat datoriile lor de la 120 până la 550 miliarde de dolari", ceea ce este echivalent cu aproximativ 92% din veniturile aşteptate pentru anul 2021, susţine Alexandre de Juniac.

IATA a făcut un apel către guverne să se abţină să adopte măsuri de carantină care descurajează călătoriile cu avionul, apreciind că măsurile de siguranţă la bordul avioanelor, precum obligativitatea purtării măştilor, sunt adecvate.

Alexandre de Juniac a insistat asupra necesităţii ca "guvernele şi industria să lucreze împreună pentru introducerea recomandărilor sanitare ale Organizaţiei Internaţionale a Aviaţiei Civile (OACI)", în condiţiile în care IATA se aşteaptă ca pasagerii să revină la bordul avioanelor imediat ce frontierele se vor redeschide.

OACI a publicat recent o serie de recomandări sanitare destinate transportului aerian, care include purtarea măştii şi controlul temperaturii. Raportul OACI subliniază că statele, aeroporturile şi companiile aeriene trebuie să pună la punct "măsuri armonizate atât la scară mondială cât şi regională".

IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

26 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1224
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5473
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3888
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.3262

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie