ZIARUL BURSA

28 august
Economia globală, făcută KO de Covid-19

Economia globală, făcută KO de Covid-19

Adelina ToaderMacroeconomie / 28 august

Noul coronavirus continuă să provoace daune masive economiei globale. Niciun sector şi nicio industrie nu a scăpat din faţa nemiloasei pandemii de COVID 19, iar impactul negativ din prima jumătate a anului în curs este martorul loviturii primite din partea SARS-CoV-2.

Soarta Cabinetului Orban, decisă luni

MOŢIUNEA DE CENZURĂ, ÎN LINIE DREAPTĂSoarta Cabinetului Orban, decisă luni

George MarinescuPolitică / 28 august

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată "Guvernul PNL de la pandemie la pande-mită generalizată" va fi dezbătută şi votată de plenul Parlamentului în ultima zi a sesiunii extraordinare, luni, 31 august, începând cu ora 14:00. Decizia a fost luată ieri de Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Legislativului, înainte ca liderii social-democraţi să se reunească în şedinţa Consiliului Politic Naţional(CPN) în care au discutat despre moţiunea respectivă şi despre numărul de voturi pe care contează pentru dărâmarea Guvernului.

Liviu Vasilescu & Bogdan Despescu

DESPESCU ŞI VASILESCU, PIERDUŢI ÎN EXPLICAŢIIPoliţia dublului standard

George MarinescuPolitică / 28 august

Numărul mare de participanţi şi riscul crescut al producerii unor acte de violenţă au constituit motive temeinice pentru conducerea Poliţiei Române să negocieze cu clanurile interlope modul în care urmau să se desfăşoare funeraliile celui numit Emi Pian. Acest lucru reiese din declaraţiile făcute ieri, după ce preşedintele Klaus Iohannis solicitase în prealabil explicaţiile respective, de către secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Bogdan Despescu, şi şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu.

Andrei Rădulescu

ANDREI RĂDULESCU, BANCA TRANSILVANIA:"Reacţia autorităţilor responsabile cu implementarea politicilor economice a fost rapidă şi eficientă"

Mihai GongoroiBănci-Asigurări / 28 august

Există spaţiu pentru reducerea nivelurilor ratelor rezervelor minime obligatorii şi continuarea măsurilor neconvenţionale în implementare în prezent, spune economistul şef al Băncii Transilvania 

Economia internă nu mai este dependentă în prezent de finanţare internaţională, cum s-a întâmplat la momentul incidenţei Marii Recesiuni, arată într-un raport de analiză Andrei Rădulescu, economistul şef al Băncii Transilvania, care consideră că reacţia autorităţilor responsabile cu implementarea politicilor economice a fost rapidă şi eficientă în criza economică generată de Covid. Analistul mai susţine că se aşteaptă la o tranziţie rapidă a economiei interne de la ciclul economic post-criză la ciclul post-pandemie.

Bursele nu s-au lăsat răpuse de Covid-19

CORONAVIRUSBursele nu s-au lăsat răpuse de Covid-19

V.R.Piaţa de Capital / 28 august

Izbucnirea pandemiei de coronavirus a avut un impact puternic asupra burselor globale, provocând o volatilitate semnificativă şi scăderi masive ale preţurilor acţiunilor, însă în ultimele luni acestea au recuperat terenul pierdut, apropiindu-se de valorile pre-Covid-19.

Ediţia din 28.08.2020
Ediţia din 23.10.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
4,62 miliarde euro pentru Dezvoltare Durabilă

4,62 miliarde euro pentru Dezvoltare Durabilă

G.M.Politică / 28 august

România va avea pentru prima dată un program operaţional dedicat dezvoltării durabile, în cadrul exerciţiul financiar multianual 2021-2027 al Uniunii Europene. Reprezentanţii Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă şi oficialii Ministerului...

Frica de libertate

Cornel CodiţăEditorial / 28 august

Cornel Codiţă

Modelul de guvernare şi societal spre care alunecă România nu este democraţia originală, vreun soi sau altul de iliberalism de inspiraţie europeană, nord sau sud-americană, ci unul local cu o lungă tradiţie istorică.

MACRO NEWSLETTER 28 August 2020

MACRO NEWSLETTER 28 August 2020

Macroeconomie / 28 august

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro şi-a accelerat creşterea anuală în iulie 2020 până la 7,7%, de la 7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri anuale de 15,5% a creditului guvernamental şi a unui avans de 5% a creditului...

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

23 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1145
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5485
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3849
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.5738

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo