Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

CRISTIAN ERBAŞU:"Companiile din construcţii îşi doresc predictibilitate şi continuitate"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii /

Cristian Erbaşu

Cristian Erbaşu

Societăţile din construcţii îşi doresc predictibilitate şi continuitate, a spus Cristian Erbaşu, preşedintele Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC), în ocazia Galei Construct 2019, care s-a des-făşurat miercuri seara la hotelul Marriott din Capitală.

Domnia sa a subliniat: "Cel mai mare duşman al firmelor de construcţii este faptul că, într-un an, avem o perioadă cu foarte mult volum de muncă, apoi una aproape fără activitate şi din nou mult de lucru. Proiectele trebuie planificate atât la un nivel crescând, cât şi într-o lilnie continuă.

De asemenea, facilităţile periodice acordate de Guvern domeniului construcţii nu trebuie considerate ca fiind un cadou, întrucât acestea au rolul să ne pregătească să putem aborda investiţiile majore, atunci când ele vor veni".

Prezent la Gala Construct 2019, premierul Ludovic Orban a subliniat că măsurile fiscale pe care Executivul urmează să le adopte nu vor afecta prevederile care ating afacerile din construcţii: "Trebuie să fim atenţi că foarte multe firme au început să treacă în obiectul de activitate sectorul construcţii".

Oficialul a mai spus: "Intenţia noastră este să acordăm prioritate investiţiilor. România are nevoie de investiţii majore pe toate infrastructurile critice - pe cea de sănătate, în energie, în educaţie etc. Vom încerca să găsim resurse inclusiv de la buget, deşi nu este simplu, pentru că noi am venit pe nişte legi care mă mir că nu promit pensii şi salarii mărite pe 100 de ani de acum înainte.

De asemenea, vom încerca să eliminăm riscurile de dezangajare în proiectele derulate cu fonduri UE".

În opinia domniei sale, primul care trebuie să respecte legea şi contractele trebuie să fie Guvernul, "pentru că acolo unde Guvernul şi instituţiile publice nu-şi respectă contractele, nimeni nu şi le va mai respecta".

Ludovic Orban consideră că nu este normal ca un certificat de urbanism să fie eliberat în minim şase luni. "Nu mai vorbesc de autorizaţiile de construcţie, pentru care trebuie să te plimbi luni de zile pe la uşile a zeci de instituţii".

La Gala Construct 2019 au fost prezente peste 350 de persoane din domeniul construcţiilor, arhitecturii şi domeniilor conexe.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS