CTP, acord de finanţare în valoare de 1,9 miliarde euro

T.T.
Companii #Construcţii /

CTP, acord de finanţare în valoare de 1,9 miliarde euro

CTP, cel mai mare dezvoltator şi administrator pe termen lung de parcuri industriale şi logistice premium din România şi Europa Centrală şi de Est, împreună cu un consorţiu format din trei grupuri bancare au semnat o facilitate de credit sindicalizat, în valoare de 1,9 miliarde euro, arată un comunicat al companiei.

Împrumutul vizează portofoliul de parcuri industriale din Cehia, care constă în 200 de clădiri, reprezentând 2,7 milioane mp de spaţii industriale de clasă A.

Aceasta este cea mai mare tranzacţie financiară de pe piaţa imobiliară din Europa Centrală şi de Est (ECE), care a avut loc până în prezent. Creditul este unul de tip sindicalizat, are o durată de

7 ani, iar 1,6 miliarde euro din suma împrumutată vor fi folosiţi pentru refinanţarea proprietăţilor existente şi 269 milioane euro, pentru noi proiecte, care vor fi finalizate în următoarele 18 luni.

"Suntem încântaţi să confirmăm colaborarea noastră continuă şi extinderea relaţiei cu principalii noştri parteneri bancari, concretizate prin încheierea acestei tranzacţii care reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea companiei. Tranzacţia asigură finanţarea pe termen mediu a portofoliului din Republica Cehă şi ne va ajuta să atingem una dintre cele mai importante ţinte pe care le avem în următoarea perioadă, aceea de a creşte portofoliul internaţional al CTP, la 10 milioane mp", a declarat Remon Vos, CEO al CTP, conform comunicatului.

Acest credit sindicalizat include 40 de împrumuturi de la bănci diferite.

"Noua structură de credit simplifică major acordurile de finanţare anterioare şi ne ajută să fim mai bine pregătiţi pentru viitor. Astfel, putem eficientiza administrarea şi procesarea creditelor şi beneficia de finanţarea sigură pe termen mediu a portofoliului nostru industrial, precum şi de sprijin pentru dezvoltarea planificată pentru următoarele 18 luni", a comentat Zdenìk Raus, CFO al CTP Cehia.

Demersurile legale necesare pentru desfăşurarea acestei tranzacţii au fost conduse, pentru CTP, de Kvìta Vojtova, avocat specializat pe Fuziuni, Achiziţii şi Tranzacţii, alături de specialiştii bancari din echipele locale ale CTP.

În cadrul acestei finanţări, Erste Group Bank AG şi Èeska Spoøitelna, Societe Generale S.A. şi Komerèní banka, UniCredit S.p.A. şi UniCredit Bank Republica Cehă şi Slovacia au avut rolul de Aranjori Principali. Komerèní Banka a fost Agent, iar Deutsche Pfandbriefbank AG a îndeplinit activităţi de Agent de Securitate.

Consultantul extern al CTP pentru servicii legale a fost biroul din Praga al Clifford Chance, iar de serviciile financiare s-au ocupat Eastdil Secured.

CTP este un dezvoltator şi administrator full-service de proprietăţi comerciale, specializat în livrarea şi managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internaţionale şi locale de prim rang, care fac investiţii strategice noi sau îşi extind operaţiunile în Europa Centrală şi de Est.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConferinţa PPTT 'Specialistii ferestrelor, fatadelor si sticlei'
Cabinet de avocatTMPS