CULORI PE CALE DE DISPARIŢIECampanie pentru protejarea biodiversităţii din ţara noastră

O.D.
Ziarul BURSA #Companii #Mediu /

Campanie pentru protejarea biodiversităţii din ţara noastră

Protejarea mediului înconjurător reprezintă marea provocare a secolului XXI. Organizaţia WWF România a lansat campania "Culori pe cale de dis­pariţie", o platformă de implicare pentru protejarea biodiversităţii din ţara noastră, prin care se doreşte să se atragă atenţia asupra degradării mediului natural, dar, în acelaşi timp, şi crearea unui cadru în care oameni, comunităţi şi companii să îşi poată uni forţele pentru a proteja diversitatea naturii.

Hanny Bratu, manager comunicare şi fundraising la WWF România, sus­ţine într-un comunicat de presă al organizaţiei: "România este una dintre ţările europene în care natura este mai puţin degradată comparativ cu alte ţări. Suntem parte din inima verde a Europei, avem încă păduri virgine, habitate intacte şi populaţii relevante ale speciilor protejate, cum ar fi ursul sau sturionii. Natura este un motiv de mândrie pentru fiecare român, este parte din identitatea noastră naţională. Toate acestea sunt acum în pericol - suntem pe cale să pierdem 500.000 de hectare de păduri doar pentru că aces­tea nu sunt înregistrate în Inventarul Forestier Naţional, distrugem calitatea apei de băut prin intenţia de a relaxa legislaţia legată de protecţia apei, am adus aproape de extincţie speciile de sturioni care există în Dunăre încă de pe vremea dinozaurilor - şi exemplele pot continua. Dacă acţionăm acum, avem şansa de a ne salva patrimoniul natural naţional şi de a crea un model de urmat pentru alte ţări".

Campania "Culori pe cale de dispariţie" aduce în atenţia publicului cinci cauze pentru care WWF acţionează în România, respectiv: păduri, Dunăre şi Deltă, ursul brun, sturionii şi zimbrii. Astfel, platforma centrală a campaniei este construită din două componente majore - una de educare şi conştientizare a pericolelor cu care ne confruntăm şi a impactului pe care acestea îl pot avea asupra mediului în următorii ani, iar a doua de creare a unor instrumente accesibile, relevante şi actuale prin care oricine se poate implica în a salva biodiversitatea aflată în pericol (activişti, branduri, evenimente, artişti, designeri sau oameni de rând).

Conform WWF România, în prezent, situaţia mediului natural al planetei este una îngrijorătoare: am pierdut 60% din populaţiile speciilor sălbatice de vertebrate, zi de zi, în ultimii 40 de ani şi avem peste un milion de specii ameninţate cu dispariţia. În plus, populaţia globului consumă resursele a 1,7 planete pe an, iar din anii "70 utilizează resursele generaţiilor viitoare. De asemenea, în anul 2016, s-a pierdut o treime din Marea Barieră de Corali. 

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS