CUSHMAN &WAKEFIELD ECHINOX:Cererea în piaţa de birouri din Bucureşti va creşte cu 20-30% în acest an

G.U.
Companii #Construcţii / 25 februarie

Bogdan Bogatu, Director Office Agency, Cushman & Wakefield Echinox

Bogdan Bogatu, Director Office Agency, Cushman & Wakefield Echinox

Cererea de spaţii de birouri la nivelul Bucureştiului va creşte cu 20-30% în acest an, în condiţiile în care o bună parte din marii chiriaşi au ieşit din expectativă şi îşi evaluează activ opţiunile pentru optimizarea necesarului de spaţii, potrivit consultanţilor firmei Cushman & Wakefield Echinox.

Volumul tranzacţionat pe parcursul anului 2020 a scăzut cu 40%, până la nivelul de 237.000 de metri pătraţi, pe fondul pandemiei Covid-19 care a determinat cea mai mare parte a companiilor să adopte pe scară largă telemunca, amânând pe cât posibil luarea unor decizii cu impact pe termen mediu şi lung, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

Anul 2021 a început sub alte auspicii, în condiţiile în care numărul de cazuri Covid-19 la nivel mondial s-a înjumătăţit faţă de finalul anului precedent, iar evoluţia pozitivă a campaniilor de vaccinare permite autorităţilor să relaxeze măsurile restrictive. În acest context, după un an în care companiile au putut să evalueze impactul telemuncii prin analize interne sau cu ajutorul consultanţilor, acestea sunt acum în poziţia de a-şi redimensiona necesarul de spaţii într-o piaţă care le-a devenit favorabilă.

Bogdan Bogatu, Director Office Agency, Cushman & Wakefield Echinox, a declarat: "Putem spune că începutul acestui an a adus un volum de activitate chiar mai ridicat faţă de debutul anului 2020, când aproape nimeni nu întrevedea impactul major pe care îl va avea propagarea pandemiei Covid-19. Avem, în prezent, proiecte în lucru de peste 70.000 de metri pătraţi la nivelul Bucureştiului şi oraşelor regionale pentru o serie dintre cele mai mari corporaţii prezente la nivel local, acestea conştientizând că este un moment prielnic pentru a-şi reaşeza contractele, fie că vorbim de renegocieri, consolidări, restrângeri sau chiar extinderi de spaţii. În acest context, ne aşteptăm ca volumul tranzacţionat în 2021 să crească substanţial, cu cel puţin 20 - 30%, urmând să revină peste nivelul de 300.000 de metri pătraţi."

Potrivit sursei citate, departamentul de birouri al Cushman & Wakefield Echinox este format din şase consultanţi. Cei patru membri seniori ai echipei lucrează împreună în cadrul Cushman & Wakefield Echinox de peste 11 ani, perioadă în care au fost implicaţi în peste 300 de tranzacţii diverse, traversând mai multe cicluri de dezvoltare a pieţei.

Rată de neocupare a spaţiilor la nivelul Bucureştiului a crescut pe parcursul anului trecut, ajungând la nivelul de 12,5%, un maxim al ultimilor patru ani. Cu toate acestea dezvoltatorii au în prezent în construcţie clădiri cu o suprafaţă cumulată de peste 350.000 de metri pătraţi, spaţii ce urmează a fi date în folosinţă în următorii doi ani, în condiţiile în care anticipează o revenire a cererii, cu accent pe spaţiile moderne, care încorporează cele mai noi tehnologii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ce prostii ....de unde cerere cand toata lumea lucreaza de acasa ? Vrajeala de doi bani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

15 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9245
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1111
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4560
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6701
Gram de aur (XAU)Gram de aur231.0234

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro