Dafora şi-a redus pierderile cu 92%

Ziarul BURSA #Companii / 17 august 2016

Dafora a înregistrat o pierdere de peste 6,97 milioane lei, în primul semestru din acest an, în scădere cu 92,4% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, se arată într-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"În semestrul I se constată obţinerea unei pierderi de 6,9 milioane lei, valoare mult diminuată faţă de pierderea înregistrată în semestrul I al anului precedent în sumă de 93 milioane lei. Pierderea din semestrul I al anului curent a fost înregistrată pe fondul diminuării activităţii, existând un număr mai mic de proiecte în derulare, datorită în principal accentuării crizei din industria extractivă a petrolului, a rezultatului negativ din activitatea financiară, a ajustărilor şi provizioanelor înregistrate dar şi a înregistrării sumei aferente impozitului pe profit amânat", se arată în document, potrivit Agerpres.

Conform documentului, în semestrul I se constată pe de-o parte o creştere a datoriilor totale ale societăţii, iar de de altă parte o diminuare a valorii capitalurilor proprii ale societăţii ca urmare a pierderilor înregistrate de societate în perioada curentă generate de rezultatul negativ din activitatea financiară, dar şi a ajustărilor şi provizioanelor înregistrate.

Astfel, valoarea totală a datoriilor companiei s-a ridicat la peste 273,5 milioane lei, în primul semestru din 2016.

În şedinţa din 2 iunie 2015, Consiliul de Administraţie al companiei a analizat soluţiile concrete care să permită continuarea activităţii în condiţii legale şi luând în considerare cadrul legal aplicabil a decis formularea şi depunerea unei cereri de declanşare a procedurii insolvenţei, la cererea debitorului. În urma declanşării procedurii insolvenţei, a fost numit în calitate de administrator judiciar provizoriu CITR Filiala Cluj, iar în data de 30 iulie 2015 Adunarea Generală a Acţionarilor a numit pe Calburean Gheorghe în funcţia de administrator special al societăţii.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9126
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6804
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9667
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6911
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.7598

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro